Anlık Bildirim

Apple haritalarını geliştirmek için drone kullanacak

Apple harita uygulamaları konusunda Google Maps'in bir hayli gerisinde kalmış durumda. Ama artık yarışa ortak olmak için droneları kullanmayı ve kullanıcılarına en taze verileri ulaştırmayı planlıyor.

Apple haritalarını geliştirmek için drone kullanacak

Apple’ın, Google Maps ile tam anlamıyla yarışabilmek ve kendi haritalar uygulamasını geliştirmek için droneları kullanmaya hazırlanıyor. Bloomberg News’in raporuna göre Apple, droneları kullanarak hızlı bir şekilde haritaları güncellemek maksadıyla robotlar ve veri toplama konusunda uzmanlardan oluşan bir ekip kuruyor.
Google ve Apple her ikisi de kameralarla donatılan araç ve van filoları kullanıyor ancak dronelar Apple’a yolları, caddeleri, inşaat sahalarını vb. bir çok alanı inceleme ve gözetleme imkanı verecek. Apple’ın söylediğine göre şirket son olarak Seattle’da bulunan üslerinde kendi dronelarını kullanabilmek için Amazon Hava departmanından birkaç çalışanı işe aldı.

Dronelara harcanan çabanın yanı sıra Apple aynı zamanda Harita uygulaması için iç mekan görünümü ve araç navigasyon uygulamasında geliştirme çalışmalarına da başladıklarını duyurdu. Bloomberg News’in iddiasına göre kapalı mekan haritası iPhone kullanıcılarına müzeler ve hava alanlarında yol göstermede büyük yarar sağlayacak. Google Haritalar şu anda buna benzer özellikler sunuyor ve Apple zamanla geliştirdiği Indoor.io ile Haritaların böyle bir özellikle gelişmesine yardımcı olmak istediğini belirtti. Ayrıca şirket, 2017 yılında araç sürerken şerit değiştirmek için daha iyi bir asistan ve Harita uygulaması için bir çok yeni özelliği duyuracaklarını açıkladı.

Google Maps’in iPhone’larda kullanılır hale gelmesinden 5 yıl sonra, 2012 yılında harita uygulamasını piyasaya süren Apple, uygulamadaki yanlış adreslerin ve POI bilgilerinin çok fazla olması nedeniyle sürekli eleştiriliyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim