Anlık Bildirim

Apple, metal bilimi ve kırılma uzmanı yapısal analiz mühendisi arıyor

Apple, metal bilimi ve kırılma uzmanı yapısal analiz mühendisi arıyor
İlk üç günde 10 milyon iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışı gerçekleştiren Apple, sıkıntılı bir süreçten geçiyor. 5.5-inç ekran büyüklüğüne sahip olan iPhone 6 Plus'ın kasasında patlak veren bükülme sorunu, tüm dünyanın dikkatini bu konuya çekmiş durumda. Unbox Therapy isimli Youtube kanalında önce iPhone 6 Plus'ın bükülmesinin, ardından da diğer telefonların bükülmemesini gösteren videoların yayınlanması, zaten tartışmalı olan konuyu daha da alevlendirmiş durumda.
Apple tarafından yapılan açıklamada, satılan milyonlarca iPhone 6 cihazdan sadece 9 tanesi için bükülme şikayeti alındığı ve cihaz sahiplerine yeni telefonların verileceği ifade edildi. Tabi ki bu aksiyon, var olan bir sorunu çözmeye değil, ortaya çıkan şikayetleri sonlandırmaya yönelik bir hamle zira, yekpare yapıdaki kasanın bükülme yaptığı ispatlanmış durumda. Geleceğe dönük olarak iPhone 6 serisi için kasa revizyonuna gidip gitmeyeceği henüz bilinmeyen Apple, ileri nesil iPhone modelleri için işini şansa bırakmak istemiyor. Açtığı iş ilanıyla yeni bir ürün tasarım mühendisi aradığını duyuran Apple, daha  da detayına indiğimizde içerisinde bükülme testleri de olan bir dizi süreci yönetecek yapısal analiz mühendisi istihdam etmek istiyor. Görev tanımı arasında materyal testi ve kullanılan hammaddelerin mukavetetimine yönelik çalışmaların da olduğu pozisyon için materyal bilimleri ya da malzeme mühendisliği gibi disiplerinden mezun mühendislerin başvurması gerekiyor. Metalyapı bilimi, kırılma bilimi gibi alanlarda da tecrübe aranan pozisyon için hata analizi uzmanlığı da tercih önceliği sağlayacak bir avantaj. 
Bükülme sorununun dünya çapında gazetelerden ana haber bültenlerine kadar geniş yankı bulması sonrası Apple, test laboratuvarına ilişkin detayları da paylaştı. Genelde bu tür bilgileri paylaşmayan Apple, bükülme sorunu öncesinde aynı uygulamayı sadece iPhone 4’ün sinyal sorunu patlak verdiğinde yapmıştı. Testler esnasında 30.000 adet iPhone 6 cihaz kullandığını söyleyen Apple, günün sonunda hemen her detayı ciddi şekilde test ederek en yüksek tüketici deneyimine odaklandıkları mesajını verse de yaşanan gelişmeler süreç içerisinde bazı problemler olduğunu gösteriyor.  
Apple, metal bilimi ve kırılma uzmanı yapısal analiz mühendisi arıyor Tam Boyutta Gör
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1662 kez okundu.
66 kişi, toplam 69 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, iPhone 6 Plus ve
2 etiket daha Apple iş ilanı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim