Anlık Bildirim

Apple sahte ürün satan New York'daki iki mağazaya dava açtı


Apple ürünleri en çok kopyalanan firmaların başında geliyor. Zaman zaman üründen ziyade mağazaları kopyalanan Apple sahtecilik konusunda çok sıkı çalışıyor ve olumlu sonuçlar alıyor. Çin’de taklit Apple mağazalarını kapattıran Apple şimdi de New York’da sahte ürünler satan iki mağazaya daha dava açtı.

Reuters’e göre Apple, Queens bölgesinde faaliyet gösteren iki mağazaya yetkisiz iPod, iPad ve iPhone aksesuarları sattıkları gerekçesiyle dava açtı. Dava konusunda sahte ürünlerin benzer bir elma logosuyla süslendiği, "Designed by Apple in California. Assembled in China" ibaresinin de eklenmiş olduğu belirtiliyor.  

Davada ayrıca Apple Story adındaki mağazanın isim karmaşasına sebep olacağı için adının değiştirilmesi ve her iki mağazaya ürün tedarik eden ve satın alan kişilerin isimlerinin tespit edilmesi isteniyor.

Apple temsilcileri iki mağazanın faaliyetlerini tespit edebilmek için haftalarca inceleme yaptı ve onaylı aksesuarların birebir kopyasının satıldığı kanaatine ulaştı. 27 Temmuz’da Apple otoritelerden logosunu taklit eden her ürüne el koydurtabilme yetkisi de aldı. 

ABD Bölge Mahkemesi dava sonuçlanana kadar mağazaların faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi ancak isim değişikliği konusunda bir henüz bir karar çıkmadı. Bunun yanında Apple uğradığı maddi zararın temini ve tüm satılan ürünlerin imha edilmesi konusunda da ısrar ediyor. 

Ancak mahkeme dökümanlarından elde edilen bilgilere göre iki taraf bir anlaşmaya varmak üzere. Anlaşma ile ilgili Apple ve davalı firma bilgi vermekten kaçınıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3961 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim