Anlık Bildirim

Apple üçüncü kez bir yapay zeka firması satın alıyor

Yapay zeka teknolojilerine son yıllarda önemli yatırımlar yapılıyor. Kritik teknolojiler geliştiren şirketler ise teknoloji devleri tarafından adeta havada kapışılıyor.

Geçmiş yıllarda sadece robot teknolojileri ve video oyunlarında duyduğumuz yapay zeka kavramı bugün hayatımızın her alanına girmek isteyen bir teknoloji haline geldi. İşletim sistemlerinden uygulamalara sürücüsüz araçlara kadar yapay zeka artık her yerde. Teknoloji devleri ürünlerinde makine öğrenme dili veya derin öğrenme sistemlerine yer verme ihtiyacı hissediyor. Bunun için de önemli yatırımlar yapıyor.

Yapay zeka konusunda önemli adımlar atan firmalardan birisi olan Apple, son iki yılda üçüncü kez bir yapay zeka firması satın alıyor. Hindistan merkezli bir firma olan Tuplejump, bundan sonra teknolojilerini Apple için geliştirecek.

Tuplejump daha çok büyük verilerin makine öğrenme dili kullanılarak analiz edilmesi konusuna odaklanıyordu. Bunun için FiloDB adında açık kaynak bir yazılım da geliştirmişlerdi. Fortune 500 listesindeki pek çok şirketin Tuplejump’dan teknoloji satın aldığı ifade ediliyor.

Apple’ın yeni firmayı hangi alanda değerlendireceği bilinmiyor ancak muhtemelen veri merkezlerinde haşır neşir olduğu büyük verilerin işlenmesi konusunda daha hızlı ve verimli olacak şekilde entegrasyon sağlanabilir. Bu entegrasyonun firmanın gözdesi Siri’ye de ulaşıp ulaşmayacağı merak konusu. Satın almanın bedeli ise açıklanmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim