Anlık Bildirim

Apple, uygulama içi aboneliklere yanlışlıkla kaydolmayı, onay kutusu ile önleyecek

Teknoloji devi Apple, iOS cihaz kullanıcılarının uygulama içi aboneliklere yanlışlıkla kaydolmalarını önleyecek bir güncelleme yaptı. Bu önemli konunun detayları haberimizde.
Gelen haberlere göre Apple, iOS cihaz sahiplerinin uygulama içi aboneliklere yanlışlıkla kaydolmalarının önüne geçecek bir güncelleme yaptı. Ortaya çıkan bir ekran görüntüsüne göre, şirket artık bu tür satın alımlar için bir onay kutusu gösterecek.

Uygulama geliştiriciler bu açıktan faydalanıyordu

Bu değişiklik ilk olarak Twitter kullanıcısı David Barnard tarafından farkedildi. Uygulama içi yanlışlıkla alınan abonelikler, Touch ID'li iPhone'larda her zaman sorun olmuştur. Bu tür aboneliklere kaydolmak Touch ID ile kolaydır, ancak bazı uygulamalar bu kolaylıktan faydalanmaya çalışmaları da kullanıcılar açısından riskli bir durumun oluşmasına neden oluyor.

Kullanıcılar bir aboneliğe kaydolmak isteyip istemediklerini soran bir açılır pencere gördüklerinde, uygulamadan çıkmak için ana ekrana dönme tuşuna basıyorlar ve bu arada uygulama kullanıcının Touch ID kimliğini onaylarak satın almayı gerçekleştirmiş oluyor. Apple bundan böyle bu tür yanlışlıkların ve dolandırıcılıkların olmaması için, satın alma işlemlerinden önce bir onay kutusu gösterecek. Eğer gerçekten abone olmak istiyorsanız da buradan onaylamanız gerekecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim