Anlık Bildirim

Apple uygulama mağazasından AntiVirüs yazılımlarını kaldırıyor

Apple uygulama mağazasından AntiVirüs yazılımlarını kaldırıyor
 
Günümüzde kullandığımız akıllı telefonlar bir çok kişisel verimizi barındırıyorken sektörde güvenliği arttırmak açısından antivirüs yazılımları da yaygınlaşmaya başlamış durumda. Ancak bu yazılımlar gerekli mi ? Apple'ın son hamlesine bakılacak olursa teknoloji devinin bu soruya cevabı hayır.
Apple'a göre anti virüs yazılımlarının bulunması iOS işletim sistemini güvensiz gösteriyor. İşletim sistemine güvenen üretici App Store'da uzun süredir bulunan VirusBarrier uygulamasını kaldırmayı tercih etti, VirusBarrier uygulamasının yayıncısı Intego ise bazı diğer küçük çaplı antivirüs uygulamalarının da marketten kaldırıldığını açıkladı.

Virusbarrier uygulaması aslına bakılacak olursa e-postaları ve icloud dosyalarını tarayıp güvenli olduklarını teyit eden bir uygulama. Uygulama sahibi şirketin CEO'su da sistem güvenli olsa da kullanıcıların e-posta ve bulut ortamı ile virüslere maruz kalabileceğini belirtiyor.

Apple'ın da bu hamle ile sınırlı kalmayacağı ve önümüzdeki günlerde bazı diğer popüler antivirus yazılımlarını da mağazadan kaldıracağı konuşuluyor. Hatta bu kararın daha önce verildiği ancak uygulanmadan önce bir kaç kez ertelendiği de söylentiler arasında. Uygulamayı daha önce kurmuş kullanıcılar ise telefonlarını sıfırlamadıkları sürece kullanmaya devam edebilecekler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4741 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim