Anlık Bildirim

Apple yeni bir kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor

Yıllardır iOS cihazlarındaki arka kamerayı 8MP çözünürlüğünde tutan Apple, çözünürlüğün bir anlamı olmadığına inandığı için sensör ve lens tarafında geliştirmeler yapıyor. Yeni sızan patentler Apple'ın farklı teknolojiler üzerinde çalıştığını gösteriyor.
Yapılan bir patent başvurusuna göre Apple gelecekteki iOS cihazlarında L şeklinde bir kamera modülü planlıyor. Bu modülde kamera yuvasının dışarıya bakan kısmında herhangi bir sensör yer almıyor. Aksine burada piramit şeklinde bir polihidron cam mevcut gelen ışığı yansıtarak aşağıdaki yakınlaştırma lensine iletiyor.
Işık bu lensten sonra üç farklı renge bölünerek bu renklere göre ayrılmış üç sensörden geçiyor ve ardından gerekli görüntü işlemleri yapılarak fotoğraf karesi kullanıcıya sunuluyor. Bu sistemin avantajı optik imaj dengeleme için sensörün değil yukarıdaki camın hareket ettirilmesi. Herhangi bir sarsıntı anında bir tetikleyici ile prizma hareket ettirilerek stabilizasyon sağlanıyor.
iOS cihazlarının bu sistem ile yakınlaştırma veya odak uzunluğu değerleri değiştiğinde bile daha iyi odaklanma yapabileceği tahmin ediliyor. Teknolojinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil ancak olsa bile gelecek yıllardaki cihazlarda kendisine yer bulabilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim