Anlık Bildirim

Apple, yeni iPhone modellerinde "Force Touch" teknolojisine yer verebilir

Apple, yeni iPhone modellerinde 'Force Touch' teknolojisine yer verebilir
 
 12-inç Retina Macbook'un Foce Touch teknolojisine sahip trackpad bölümü
Geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlik ile Force Touch teknolojisine sahip yeni 12-inç'lik Retina Macbook modelini görücüye çıkartan ve bu teknolojiyi akıllı saati Watch üzerinde de kullanan Apple, The Wall Street Journal’ın haberine göre yeni iPhone modellerini de Force Touch teknolojisi ile donatabilir.
Temel olarak basınç algılama yeteneğine sahip olan Force Touch donanımı, kişilerin yüzeye uyguladığı basma kuvvetini algılıyor ve ona göre farklı işlemler gerçekleştirebiliyor. Yazılımsal olarak birçok amaç için programlanabilen teknolojinin, The Wall Street Journal'ın elde ettiği bilgilere göre iPhone 6S ile iPhone 6S Plus modellerinde de kullanılma ihtimali bulunuyor. Bu doğrultuda iPhone 6S ile iPhone 6S Plus'ın basınca duyarlı ekran ile gelmesi, özellikle çizim / tasarım uygulamaları (Hafif basınca ince çizgi, sert basınca kalın gibi) ve oyunlarda (Hafif basınca karakterin yavaş koşması, sert basınca hızlı koşması gibi büyük) büyük fark yaratabileceği anlamına geliyor.
Şimdilik dedikoduları gelen Force Touch teknolojisi yanında, Apple'ın iPhone 6S ile iPhone 6S Plus'a bayanlara yönelik olarak pembe renk seçeneği ekleyebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4158 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
force touch, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim