Anlık Bildirim

Apple yeni nesil iPhone'larda optik zoom özelliği sunabilir

Apple yeni nesil iPhone'larda optik zoom özelliği sunabilir

Neredeyse yıllardır iPhone modellerindeki ana kameranın 8MP çözünürlük seviyesini değiştirmeyen ve daha kaliteli fotoğraf çekimine yönelik optimizasyonlar yapan Apple'ın bu geleneği gelecek yıl da devam ettireceği iddia ediliyor. 

Zaman zaman isabetli sızıntıları ile bilinen Daring Fireball tarafından ortaya atılan yeni iddialara göre yeni nesil iPhone modellerinde şimdiye kadar ki en büyük kamera gelişimi yaşanacak. Apple yeni kamerasında çift lens sistemine geçmeyi planlıyor. Bu sayede DSLR kalitesinde görüntüler yakalayabilmek mümkün olacak. 

En önemlisi ise bu teknolojinin sunduğu optik zoom yeteneği. Bu sayede yeni nesil iPhone sektörde optik zoom sunan ender akıllı telefonlardan birisi olacak. Bilindiği gibi bu özellik şu anda dijital görüntüleme cihazlarında ve Galaxy Zoom serisinde kullanılıyor. 

Bu iddiaların ne kadar doğru olduğu konusunda henüz bir delil yok. Ancak iPhone 6 serisinde olduğu gibi ilerleyen zamanlarda yine pek çok özellik internete sızacaktır. Sektörde çift lens teknolojisinin en bilinen tedarikçisi İsrailli Corephotonics konumunda. Firma yeni çift lens teknolojisinde hareketli parçalara ihtiyaç duymayan 5x optik zoom imkanı da sunmaya başlamıştı. 

Corephotonics çift lens sistemi ile bulanıklaşma, optik zoom eksikliği, odaklanmada kayıp, düşük ışıkta kumlanma gibi pek çok dezavantajın ortadan kaldırılacağını belirtiyor. Buna benzer bir sistem HTC One M8 modelinde de kullanılıyor. Ancak HTC çözünürlüğü düşük tuttuğu için resimlerin genel kalitesi rakiplerinden geride kalıyor. Corephotonics ise çözünürlüğü 13MP seviyesine sabitlemiş durumda.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1814 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, Apple ve apple iphone 7
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim