Anlık Bildirim

Apple yenilik krizini aşmak için Ar-Ge'ye 10 milyar dolar harcayacak

Piyasaya yenilikçi ürünler sunmamakla ve sürekli olarak kendini tekrar etmekle eleştirilen Apple, araştırma ve geliştirme sürecine ayırdığı bütçeyi 10 milyar dolara çıkararak krizi aşmak istiyor.
Apple, ürünlerine yeni bir soluk getirerek piyasaya yenilikler sunmanın yollarını arıyor ve bunu yapmanın tek olası yolu da araştırma ve geliştirme çalışmalarına daha fazla yatırım yapmaktan geçiyor. Yayınlanan yeni bir rapor şirketin bu yöndeki planlarını ortaya koymuş durumda.
Above Avalon'un analize göre Apple, 2015 yılı için ayrılan 6 milyar dolarık bütçede inanılmaz bir artış yaparak bu yıl Ar-Ge çalışmalarına en az 10 milyar dolar harcamayı gözden çıkarmış durumda. Ancak rapor doğru olsa bile, başarılı bir stratejinin bir dizi faktöre bağlı olması, Apple'ın mutlak suretle tekrar doğru yolu bulacağını garanti etmiyor.
Bunların ilki de şüphesiz araştırma ve geliştirme sürecindeki verimlilik olarak gösterilebilir. Apple ürünlerinin artık yenilikten uzak olduğu gerçeğinin farkında ve şirket üretim öncesi sürece yatırım yaparak bunu başarmanın yeni yollarını bulmayı hedefliyor.
Cook: Gelecek nesil iPhone'lar yeniliğin öncüsü olacak
Apple CEO'su Tim Cook, zaten geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda önümüzdeki iPhone modellerinin inanılmaz yenilikçi özelliklerle donatılacağını söylemişti. Bu nedenle Cupertino merkezli devin gerçekten inovasyon konusunda bazı fikirleri olabilir ama yine de bunların meyvesini toplamak biraz zaman alacak. En kötüsü de bu yıl gelmesi beklenen iPhone 7'nin mevcut modellerle büyük benzerlikler taşıyacak olması.
iPhone üreticisinin otomotiv sektörü de dahil olmak üzere birçok yeni alanda çalışmaları olduğu biliniyor. Bu nedenle yeni bütçenin önemli bir bölümünün uzun süredir beklenen Apple Car projesi için ayrılmış olması muhtemel görünüyor. Şüphesiz ki herşeyin bir anda değişmesi mümkün değil. Ancak en azından Apple'ın bazı şeylerin doğru gitmediğinin farkında olduğunu ve değiştirmek için çabaladığını bilmek sevindirici.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5925 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
inovasyon, kriz ve
3 etiket daha ag-ge bütçe Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim