Anlık Bildirim

Apple yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin altında kaldı

Apple yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin altında kaldı

Çeyrek yıl bilanço açıklamaları arasında en merak edilenlerden birisi olan Apple, yılın ikinci çeyreğine ait mali tablolarını paylaştı ve Wall Street beklentilerinin bir miktar altında kaldı.

Firmanın yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği toplam gelir rekor kırarak 37.4 milyar dolara ulaşırken, kar ise yıl bazında yüzde 12.3 yükselerek 7.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Firmanın bu çeyrekteki kar marjı ise yüzde 36.9'dan yüzde 39.4'e yükseldi. 

Cihaz satışları asıl olarak beklentilerin altında kalan kısım oldu. Firmanın iPhone sevkiyatları yıl bazında yüzde 12.7 yükselerek 31.2 milyona ulaştı. Analizlerde satışların 36 milyona çıkabileceği belirtiliyordu.

iPad satışları ise üst üste ikinci üç aylık dönemde de düşüş gösterdi ve firma tarihinde bu ilk kez yaşandı. Geçen yıl aynı dönemde 14.6 milyon adet satan iPad modelleri bu çeyrekte yüzde 9.2 azalarak 13.28 milyon sevkiyat rakamına geriledi. Yine analizlerin beklediği rakam 14-15 milyon arasındaydı.

MacBook Air ve iMac serisine eklenen uygun fiyatlı modellerin etkisiyle Mac ailesi güçlü satışlara imza attı ve yıl bazında yüzde 17.6 yükselerek 4.4 milyon sevkiyat rakamına ulaştı. Apple'ın tüm cihaz satışlarının yüzde 59'u ABD dışında gerçekleştirildi. 

Hisse senetleri bu çeyrekte 1.28$ kazandıran Apple toplamda 10.3 milyar doları da kasasına koydu. Kasadan 8 milyar dolar ise kar payı ve yeniden hisse alımı olarak çıktı. Apple'ın üçüncü çeyrekteki beklentileri ise 37-40 milyar dolar arası gelir, yüzde 37-38 kar marjı olarak açıklandı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
641 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim