Anlık Bildirim

Henüz adını duymamış olabilirsiniz ancak Signal kendi kitlesini yaratmış mesajlaşma yazılımlarından bir tanesi. Android ve iOS sürümleri bulunan Signal, uçtan uca şifreleme yapısı ile çalışıyor. Aslında çok yeni bir mobil yazılım değil ancak adını gizli NSA belgelerini sızdırdığı için başı derde giren Edward Snowden’in de kullandığı uygulaması oluşu ile duyurmuştu.
Bir süredir FBI ile başı iPhone’ların şifrelemesi ve cihazlardaki arka kapı noktasında dertte olan Apple, bu olayların ardından dik duruşunu kullanıcılar lehine korumanın yanında tüm Apple ekosistemine dahil işletim sistemi çekirdeğinde daha sağlam güvenlik tedbirlerini hayata geçirme yolunda da adımlar atma kararı almıştı. 
Bunlardan bir yenisi de Frederic Jacobs oldu. Signal uygulamasının geliştiricilerinden olan Jacobs, Twitter hesabından artık Apple’da işletim sistemi çekirdeğinin güvenliği üzerine çalışmaya başladığını duyurdu. Kriptografi ve güvenlik üzerine uzunca bir süredir çalışmaları bulunan Jacobs, Apple’a uzaktan iş yapacak yani tam zamanlı olarak Apple ofisinde görev almayacak. Bu işbirliğinin ne kadar uzun soluklu olacağı ise Jacobs’un güvenlik noktasında sağlayacağı başarıya göre belli olacak.
Haziran ayı itibariyle Apple’daki görevini başlayacak olan Frederic Jacobs, öncelikli olarak iMessage’daki güvenliğin daha üst düzey bir yapıya kavuşturulması odağında görev yapacak. Hem iMessage’da hem de FaceTime aramalarındaki şifreleme noktasında bir dizi çalışmanın yürütüleceğini ve bu çalışmaların başarıya ulaşması durumunda entegrasyonun iOS 10 ile sağlanabileceğini düşünüyoruz.

Haziran ayında düzenlenecek Apple geliştiriciler konferansının ana konularından birinin de güvenlik olacağına şüphe yok. Ayrıca Apple’ın iPhone 7 lansmanında güvenlik konusunda yaptıkları iyileştirmeler ile de yeni iPhone’u ön plana çıkarmak isteyecektir.

Signal uygulamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim