Anlık Bildirim

Apple'ın "Compass+Maps" özelliğini artırılmış gerçeklikle destekleyen patenti onaylandı


Patent dendiğinde akla ilk gelen firma şüphesiz Apple. Patentini aldığı teknolojilerinin yanında HTC ve Samsung gibi firmalarla olan patent davalarıyla gündemden düşmeyen Apple, lokasyon tabanlı uygulamaları içeren bir patent başvurusuyla yeniden gündemde. 

Artırılmış Gerçeklik Haritaları başlığına sahip patent başvurusunda Apple’ın gelecekte iOS için Maps uygulamasına; iPhone kamerası ve çeşitli sensörleri kullanarak canlı video ve imajlarla canlandırılacak harita verisi sağlamayı planlıyor. 

Örneğin bir kavşağın iPhone kamerası ile fotoğrafı çekildikten sonra imajı temel alan bir arama yaptırılabiliyor. Ardından Maps+Compass özelliği gitmek istediğiniz yer için o an bulunduğunuz noktadan güzergah çiziyor ve fotoğrafa ekliyor. 

Verilen güzergahın adım adım talimatları ise canlı videolarla sunulabiliyor. Güzergah üzerinde kullanıcısının rotası değiştiğinde canlı beslemeler de değişiyor ve bilgi otomatik olarak güncelleniyor. Kullanıcı yanlış yönde gittiğinde de uyarılıyor.

Çekilen fotoğrafın kapsamında olmayan binalar veya tesisler ise harita üzerinde gösterilmiyor. Sadece fotoğrafın içerdiği binalar harita üzerinde ilgi noktası olarak işaretleniyor. Kullanıcı bunların da gösterilmesini istiyorsa o zaman kavşak üzerinde telefon kamerasını gezdiriyor ve istediği noktalar harita üzerinde ilgi noktası olarak beliriyor.

Apple’ın dijital haritalama firması PlaceBase’i kiralamasının ardından, artırılmış gerçeklik ile desteklenecek Maps+Compass özelliğinin neye benzeyeceği böylece ortaya çıkmış oldu.

Apple daha önce interaktif artırılmış gerçeklik destekli yeni bir 3D ekran geliştirdiğini açıklamıştı. Firma patentini alacağı teknolojilerle de bu projeyi desteklemek istiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim