Anlık Bildirim

Apple'ın NFC kullanımını için farklı planları var

Ekosistemi dışındaki hiçbir cihazla kablosuz olarak veri paylaşımına izin vermeyen Apple, ilk kez geçen yıl sadece Apple Pay ödemelerine yönelik olarak NFC teknolojisini kullanmaya başlamıştı. Firmanın NFC için farklı planlarının olduğu biliniyordu. Bu ihtimali güçlendiren bir işaret bir patent başvurusunda ortaya çıktı.

Apple'ın patenti aslında iOS cihazlarının kutulanması ile ilgili. Patentte kutulama esnasında cihazın bir kısmının açık kalabilmesi konu ediliyor. Müşteri talep ettiği zaman görevli müşterinin kendi cihazını bu açık kısma yaklaştırıyor ve müşterinin cihazındaki ayarlar aynen sıfır cihaza kopyalanıyor ve ayarlanıyor. 

Bu sistem ile müşteri sıfır cihazını ayarlamak için eve gitmeyi beklemeyecek. Satın aldığı anda görevli gerekli işlemleri yaparak ayarlarını hazır hale getirecek. Patentte belirtilmeyen nokta ise bu aktarımın nasıl yapılacağı. 

Bu konseptte bir aktarım yapılabilmesi için NFC teknolojisini kullanmak akla daha yatkın geliyor. Apple'ın mevcut iBeacon teknolojisini kullanması da olası ancak NFC varken ekstra yonga ekleyerek masrafa girmesi pek mümkün görünmüyor. Bu patentin hayata geçip geçmeyeceği konusunda bir bilgi yok. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim