Anlık Bildirim

Apple'ın yeni Lightning kablosu USB giriş tarafında da iki yönlü olabilir

Apple'ın yeni Lightning kablosu USB giriş tarafında da iki yönlü olabilir

Lightning bağlantı teknolojisi ile geçtiğimiz yıllarda iOS cihazlarına kablo bağlarken iki yönlü kullanım imkanı sunan Apple, iddialara göre USB tarafında da bilgisayara iki yönlü kablo takabilme imkanını sunmaya hazırlanıyor. 

Geçen yıl iPhone modellerinin pek çok bileşenini internete sızdırmasıyla tanınan Sonny Dickson, bu kez bir Lightning kablosunun ilk görüntülerini internete sızdırdı. Dickson önümüzdeki lansman ile birlikte çift yönlü USB girişinin Lightning kablolarında kullanılmaya başlanacağını iddia ediyor. 

Görsellere göre Apple yeni Lightning kablosunda konnektörün tam ortasında konumlandırdığı bağlantı pinlerini oldukça inceltmiş. Böylece bilgisayara istediğiniz yönden Lightning kablosunu takabileceksiniz. 

Değişiklik çok önemli gibi görünmese de özellikle masa altında bulunan kasaların arka tarafına USB kablo takarken doğru girişi bulmak oldukça zorlaşıyor. Bu bakımdan yenilik pek çok kullanıcının işine yarayacaktır.

Çift yönlü USB kablolar bir süredir piyasada yer alıyor ancak pek yaygın kullanım alanı bulduğu söylenemez. Bu bakımdan paylaşılan görselin üçüncü taraf bir üreticiye ait olma ihtimali de mevcut. Apple'ın Lightning kablosunda değişiklik yapıp yapmayacağını Eylül ayında göreceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1476 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, lightning
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim