Anlık Bildirim

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten Apple’a davet

Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Komisyonu’nun 19 milyar dolar ceza kestiği Apple’ı Türkiye’ye davet etti ve vergi avantajı sağlanabileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten Apple’a davet Tam Boyutta Gör

Eski maliye bakanı olan şimdilerdeyse ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı olarak görevine devam eden Mehmet Şimşek’ten Avrupa Birliği’nin Apple’a kestiği cezanın ardından bir davet geldi. AB Komisyonu, İrlanda’nın Apple’a sağladığı vergi avantajının usulsüz olduğu gerekçesi ile geriye dönük olarak 19 milyar dolar tutarında bir cezaya hükmetmişti.


Mehmet Şimşek olayın hemen üzerine resmi Twitter hesabından gönderdiği bir metinde Apple’ın Türkiye’ye taşınmasını teklif etti. “Size vergi kolaylıkları sağlamaktan mutluluk duyarız. Böylelikle Avrupa Birliği’nin bürokrasisi ile de uğraşmazsınız” ifadelerini kullanan Şimşek’in bu söylemi kısa sürede çok sayıda beğeni ve retweet aldı.

Vergilendirme konusunda ülkemiz çok uluslu şirketlere yasal olarak bir vergi avantajı sağlamıyor ancak bu tür durumlarda ülkenin çıkarları gözetilerek vergi yaptırımları biraz daha esnetilebiliyor ve bazı konularda çeşitli avantajlar sağlanabiliyor. Mehmet Şimşek’in tweet’i aşağıdan görülebilir:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22120 kez okundu.
47 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avrupa birliği, mehmet şimşek ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim