Anlık Bildirim

Bill Gates FBI'ın yanındayken, Zuckerberg Apple'ın yanında yer aldı

Apple ile FBI arasındaki mücadele devam ediyor. Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in FBI'ın yanında yer aldığını görüyoruz. ABD halkı da çoğunlukla FBI'dan yana tavır sergiliyor.
Bill Gates FBI'ın yanındayken, Zuckerberg Apple'ın yanında yer aldı

Kaliforniya eyaletindeki San Bernardino terör saldırıları sonrasında bir zanlının iPhone'unu ele geçiren FBI cihazın şifresini kıramayınca Apple'dan yardım istemişti. Apple ise iOS'ta açık yaratabileceği endişesi  ve kullanıcıların özel bilgilerine erişime karşı olduğu için FBI'ın talebini reddetmişti.
Apple'ın bu kararı büyük tartışma yaratırken Facebook, Google ve Twitter'dan firmayı destekleyen açıklamalar gelmişti. Şimdi bir başka yazılım devi olan Mirosoft'un kurucusu Bill Gates de bu konuda açıklama yaptı. Gates "Genel bir konuda yardım istemiyorlar." açıklamasıyla FBI'yı destekledi.
FBI'ın talepleri Amerikan halkı tarafından da destekleniyor. Pew Research'ün 1000 kişiyle telefonda görüşerek yaptığı araştırmaya katılanların %51'i FBI'yı destekliyor. Apple'ı destekleyenler %38 olurken, bir fikrim yok diyenlerin oranı ise %11'de kaldı. Araştırmada en dikkat çekici nokta 65 yaş üstündekilerin sadece %27'sinin iPhone'un açılmaması gerektiğini düşünmeleri. Yine de bu araştırma halkın bakış açısını tam olarak yansıtıyor diyemeyiz; çünkü araştırmanın sağlam olabilmesi için katılımcılarının oranının çok daha yüksek olması gerekiyor.
Diğer taraftan facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ise ilk defa resmi açıklama yaparak Apple'ın yanında yer aldıklarını şu sözlerle açıkladı: "Bu konuda Apple'la aynı taraftayız. Şifrelemenin doğru olduğunu düşünüyoruz. İnsanların genel olarak kullandıkları ürünlerin (şifreleme) yasal yönden engellenmesinin doğru olmayacağını umut ediyorum. Verilecek kararın doğru mevzuat ve ekonomik politika yerine geçmeyeceğini düşünüyorum."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4301 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fbi, zuckerberg ve
2 etiket daha bill gates Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim