Anlık Bildirim

DAC entegreli ilk Lightning kulaklık duyuruldu

Tronsmart tarafından geliştirilen Encore Lightning kulak-içi kulaklık, sektörün ilk DAC yongası barındıran modeli olması ile de dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde.

Apple’ın iPhone 7 serisinde 3.5mm kulaklık girişinden tamamen vazgeçtiğini duyurması ile birlikte ilk ürünler de piyasaya çıkmaya başladı. Tronsmart pazarın DAC entegreli ilk Lightning kulaklığını satışa sunuyor.

Apple, tamamen Lightning girişine yönelmesinin sebebini ses kalitesini arttırmak olarak ifade etmişti. Piyasaya çıkan ürünler de bunu doğrular nitelikte. Tronsmart Encore adındaki kulak-içi Lightning kulaklık modeli en iyi ses kalitesini sunmayı amaçlıyor.

Sektörün ilk entegre DAC yongası haricinde kulaklıkta ayrıca Apple’ın Lightning ses modülü LAM da yer alıyor. Daha yüksek bant genişliği ve daha zengin kontrol imkanı sunan LAM ile birlikte sürücüler 48kHz/24-bit dijital ses çıkışı verebiliyor.

Kulaklık silikonları sesi izole edecek şekilde tasarlanmışken Kevlar fiber kablo da aşınmalara ve zedelenmelere karşı dayanıklılık sunuyor. Henüz kulaklığın fiyatı açıklanmadı ancak biraz tuzlu olacağı kesin. Firma hali hazırda kulaklık için 100 kişilik bir hediye kampanyası başlattı.

Aslında Apple 3.5mm kulaklık girişine bu yıl veda etmiş olsa da iki yıldır bunun altyapısını hazırlıyor. WWDC 2014 konferansında Lightning üzerinden ses aktarımı için ilk standartları tanımlayan firma, radikal değişikliğin de sinyallerini vermişti. Pahalı Lightning kulaklıkları kullanmak istemeyen ve hali hazırda elinde 3.5mm kulaklık bulunan tüketiciler ise kutu içerisinden çıkan adaptörü kullanabilecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim