Anlık Bildirim

Edward Snowden imzalı kılıf, takip edilip edilmediğinizi bildirecek

NSA kurumundaki dinleme skandalını ortaya çıkaran isim olarak da bilinen Edward Snowden, ilgilisine yönelik olarak ilginç bir akıllı telefon kılıfı geliştiriyor.

Son dönemde kişisel verilerin güvenliği oldukça öne çıkmaya başladı ve bazı uzmanlara göre, bir akıllı telefon kullanıyorsanız sürekli takip altındasınız. NSA dinleme skandalını açıklaması ile ünlenen Edward Snowden, böyle düşünenlerden birisi. Bu yüzden de, ilginç bir kılıf geliştiriyor.

Akıllı telefon kılıfı, daha çok gazetecilere yönelik olarak geliştiriliyor ve izinsiz olarak cihazın konumlarını paylaşmasının önüne geçiyor. Proje henüz geliştirme aşamasında ve ilerleyen dönemde bir prototip hazırlanması planlanıyor. Prototip, iPhone 6 modeli için hazırlanacak. Snowden, projesini MIT tarafından organize edilen bir etkinliğe gönderdiği sunumunda açıkladı.

Bir OLED ekranı olan kılıf, aslında yarım bir kılıf ve telefonun arka kısmına yerleşiyor. Telefonun tüm sinyallerini denetleyebilmek için SIM kart yuvası üzerinden iletişim kuran kılıf, tüm kablosuz bağlantıları gözlem altına alıyor. GPS, hücresel ağ, WiFi ve Bluetooth bağlantıları ekran üzerinde görülürken, bu vericilere herhangi bir sinyal gönderildiği anda kılıf iletişimi kesiyor veya kullanıcısına bilgi veriyor.

Bahsettiğimiz gibi kılıf, riskli bölgelerde görev yapan gazeteci, aktivist veya insan hakları çalışanlarına hitap ediyor. Bu bölgelerde, konum bilgilerinin açığa çıkması büyük tehlike arz ediyor. Elbette, son kullanıcı tarafında da aksesuara büyük bir ilgi olacaktır ancak bu şimdilik çok uzak bir gelecekte mümkün. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim