Anlık Bildirim

Ericsson ABD'de iPhone satışlarına yasak konmasını istiyor

Ericsson ABD'de iPhone satışlarına yasak konmasını istiyor

Apple ile Ericsson arasında bir süredir devam eden lisans bedeli mücadelesinde Ericsson bir adım daha ileri giderek, teknolojisini izinsiz kullanan iPhone ürünlerinin satışına yasak konmasını talep etti.
Ericsson kendisine ait 2G, 3G ve 4G teknolojilerine ait 41 farklı patentin ihlal edildiğini ve Apple'ın ısrarla lisans bedeli ödemekten kaçındığını savunuyor. Apple ile Ericsson arasındaki lisans anlaşması Ocak ayında sona ermişti ve o günden sonra da kavga büyüyerek devam etti.
Apple yıl başında Ericsson'un adil olmayan ücret talebini ileri sürerek LTE ile ilişkili patentlerinin gerekli olmayan kategorisinde ele alınmasını istemiş ve dava açmıştı. Böylece Apple'ın patentler için ücret ödemesine gerek kalmayacaktı.
Ancak mahkeme patenti gerekli kategorisine sokarsa bu kez Apple tam bedel ödemek yerine sadece patenti kullanan sattığı işlemci maliyetini baz alan bir bedel ödemeyi talep etmeyi düşünüyor. Bu bakımdan yetkili kurumların bir karar vermesini bekleyen Apple bu süreçte Ericsson'a bir ödeme yapmak istemiyor.
Ericsson da Apple'ın başvuru konusu yaptığı patentlerinin yeniden değerlendirilmesini istedi. Ancak o da bu süreç içerisinde patentlerin izinsiz kullanılmamasını ve bedelinin ödenmesini istiyor. Ericsson'un davayı kazanması halinde Apple'ın yıllık 250-750 milyon dolar arasında bir bedel ödemesi gerekecek.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4049 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ericsson, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim