Anlık Bildirim

FBI başka iPhone'ların şifresinin kırılmasına da yardımcı oluyor

FBI bir süre önce Apple ile olan davasından çekilmiş ve iPhone 5C'nin şifresini kırdığını açıklamıştı. Anlaşılan yardım isteyen her türlü kanun görevlisi FBI'ın yardımından yararlanabilecek.
FBI başka iPhone'ların şifresinin kırılmasına da yardımcı oluyor Tam Boyutta Gör

Apple ve FBI arasındaki San Bernardino terör saldırısında kullanılan iPhone 5C'nin şifresinin kırılması konusundaki dava bir süre önce askıya alınmıştı. Bunun sebebiyse FBI'ın Apple'ın yardımına ihtiyaç duymadan cihazın şifresini kırdığını açıklası olmuştu.
Arkansas'taki Faulkner County'de cinayetle suçlanan iki gencin iPhone ve iPod'unun şifresinin kırılması için davacı taraf FBI'dan yardım istedi. FBI'ın bu talebe olumlu karşılık verdiği söyleniyor. Buna karşın hack işleminin San Bernardino'daki olayla aynı şekilde yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.
Apple ve FBI arasındaki dava özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük tartışmalar yaratmıştı. Facebook, Twitter ve Google gibi teknoloji devleri Apple'ın arkasında yer aldıklarını açıklarken Bill Gates ise FBI'ya yardım edilmesinden yana olduğunu söylemişti. Özellikle bazı siyasiler Apple'ın müşterilerin mahremiyetini korurken aşırıya kaçtığını düşünüyorlardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3640 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
faulkner county, Apple ve hack
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim