Anlık Bildirim

FBI hacklediği iPhone'da işe yarar bir şey bulamadı

FBI'ın San Bernardino saldırısını yapan teröristlerden birisinin iPhone'unu hacklemesi Apple ile arasındaki davayı önemsiz hale getirmişti. Anlaşılan bu hack işlemi de önemli bilgiler sunmadı.
FBI hacklediği iPhone'da işe yarar bir şey bulamadı

FBI ve Apple arasındaki San Bernardino terör saldırılarının ardından başlayan çekişme FBI'ın teröristin iPhone'unu kırmasıyla bir kenara bırakılmıştı. FBI büyük kamuoyu baskısı ve olayı mahkemeye taşımasına rağmen Apple'ı ikna edememiş ve iPhone 5C'nin güvenlik kilidini kendisi kırmak zorunda kalmıştı.
Açıklamalara göre FBI şifresini kırdığı iPhone'dan hala işe yarar bilgi bilgi elde edememiş. Her ne kadar iPhone'un içindeki bilgilerin hala analiz edildiği söylense de pratik olarak doğrudan işe yarar bir bilginin bulunmadığı belirtiliyor. FBI bu durumda eli boş kalabilir.
Diğer taraftan FBI'ın başka iPhone'ların da şifresinin kırılmasına yardım ettiğini belirtelim. Her ne kadar 14 kişinin öldürüldüğü terör saldırısıyla ilgili bir bilgi edinilemese de FBI'ın cinayet ve uyuşturucu gibi davalarda da zanlıların iPhone'larındaki şifrelemeyi kırmaya yardım ettiği biliniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3889 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fbi, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim