Anlık Bildirim
Touch ID ile ilgili bileşenlerin yan sanayi tamiratı sonrasında, iPhone cihazlarının güncelleme esnasında kullanım dışı bırakılma stratejisi, ilk resmi davası ile karşı karşıya. ABD'li PCVA adındaki hukuk bürosu, cihaz mağdurları adına hukuk mücadelesini resmi olarak başlattığını duyurdu.  

Kaliforniya'daki bölge mahkemesine açılan davada, cihaz mağdurları adına toplamda 5 milyon dolarlık tazminat talep ediliyor. Ayrıca bundan sonraki mağduriyetlerin önlenmesi adına, iOS 9 işletim sistemindeki bu bileşen algılama sisteminin de kaldırılması isteniyor. 


Hata 53 olarak ünlenen yeni sistemde, kullanıcıların kritik verilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi amaçlanıyor. Touch ID, kullanıcıların parmak izi ile şifre girişi, mobil ödeme gibi pek çok işleminde hayati bilgileri barındırıyor. Touch ID ile ilişkili bileşenlerin yetkili olmayan teknik servisler tarafından tamir edilmesi, bilgilerin çalınması riskini ortaya çıkarıyor. Apple da bunun olmasını istemiyor. 

Apple'ın kullandığı yöntem oldukça katı sayılabilir zira güncelleme yaparken kullanım dışı kalan cihaz bir daha açılmıyor. Ayrıca garanti dışı da kaldığı için kullanıcının çöpe atmaktan başka yapabileceği bir şey kalmıyor. Bu sistem nedeniyle cihazı kullanım dışı kalan pek çok müşteri mevcut ve Apple destek sayfalarına binlerce şikayet yağıyor. Eğer dava kazanılacak olura, Apple'ı zor günler bekliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4127 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, error 53 ve error 53 lawsuit
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim