Anlık Bildirim


Ülkemizde akıllı telefonlarda vergi yükü satış fiyatında %50 seviyesinin üstüne çıkmış durumda. Hal böyle olunca da gerek grey market ürünler gerekse kaçak yollarla ülkeye sokulmuş cihazlara ciddi bir rağbet var.

Gümrük Muhafaza ekipleri, gerçekleştirilen operasyonlarda özellikle ciddi sayıda yeni çıkmış hatta ülkemizde henüz satışa sunulmamış akıllı telefonlar ele geçiriyor. Sadece geçtiğimiz hafta 50’den fazla iPhone, yolcu valizlerinde ülkeye sokulmak istenirken yakalandı.

Atatürk Havalimanı’nda New York – İstanbul seferini gerçekleştiren uçak personellerinden bir tanesi “Gümrüğe tabi eşyam yok” anlamına gelen yeşil hattan geçerken X-Ray cihazında görülen şüphe ile çantası kontrol edildi. Yapılan kontrolde çantadan 6 adet iPhone 7, 3 adet kol saati çıkmış.

Kaçak iPhone 7’ler Türkiye’ye girerken gümrükte yakalandı Tam Boyutta Gör

Antalya'da 36 Tane iPhone 7 

İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda ise San Francisco’dan gelen ancak yolcusu tarafından teslim alınmayınca kayıp eşya ofisine alınan bir bavulun içi açılmış. Kontrollerde aynı bavuldan 6 tane iPhone 7, 2 tane kol saat ve 1 adet drone ele geçirilmiş. Ayrıca Uluslararası Antalya Havalimanı’nda bir yolcunun hem valizinde hem de sırt çantasında yapılan aramada 36 tane iPhone 7, 1 tane iPhone 6S Plus ve 2 adet iPad ile çok sayıda telefon aksesuarı yakalanmış.

Ülkemizde henüz satışa sunulmayan iPhone 7’leri ve diğer cihazları kaçak yollarla getiren kişiler hakkında kaçakçılık suçlaması ile yasal işlem başlatılmış. Türkiye’de kanunen yasak olmayan bir ürünü gümrük işlemine tabi tutmadan yurda sokmanım cezası 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezası şeklinde uygulanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13898 kez okundu.
38 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, iphone 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim