Anlık Bildirim

McAfee: iPhone şifre çözme yöntemini Apple hiç sevmeyecek

FBI ve Apple arasında, şifreli verileri çözme konusunda yaşanan gerginlik giderek artıyor. FBI’ın özel sipariş verdiği bir anahtar yazılım, iPhone şifrelemesini aşabiliyor.

San Bernardino cinayet zanlısına ait iPhone şifrelemesinin çözülmesi talebi ile başlayan Apple ve FBI arasındaki hukuk mücadelesi, başka bir yöne doğru gidiyor. FBI, bir süre önce şifrelemeyi çözecek bir yöntem bulduğunu belirtmiş ve duruşmanın ertelenmesini talep etmişti. John McAfee, ilginç açıklamalarda bulundu.

FBI’ın açıklaması sonrasında, şifre anahtarının John McAfee tarafından geliştirildiği düşünülmüştü zira McAfee, en geç 3 haftada bir çözüm bulabileceğini açıklamıştı. Bununla birlikte McAfee, son açıklamasında yönteme herhangi bir katkı sağlamadığını ancak kimin geliştirdiğini bildiğini söyledi.

McAfee ayrıca, Apple ve Tim Cook’un bu yeni yöntemden hiç mutlu olmayacaklarını da sözlerine ekledi zira bu yöntem, farklı iOS cihazlarının şifresini kırmak için de kullanılabilecek. Bu da Apple için yeni bir mücadele alanı anlamına geliyor.

McAfee, diğer taraftan uzun vadeli olarak telefon şifrelemelerini kırabilecek bir yöntemden bahsediyor. Baz istasyonlarına kurulan bu yöntem, hedef akıllı telefonu sürekli takip ediyor ve iletişim kurmaya çalışıyor. İletişim kurma başarılı olursa, bir uygulamanın güncellemesiymiş gibi görünen bir yazılım paketi telefona gönderiliyor ve telefon ele geçiriliyor.  Ardından kullanıcı sürekli takip altında tutuluyor, gelen mesajlar anında görülebiliyor. İşin ilginç tarafı, bu yöntem şu anda Belçika’daki terörist saldırıların ardından, kullanılması amacıyla hükümet yetkililerine gönderilmiş durumda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7543 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, fbi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim