Anlık Bildirim

Safir ekran sadece en üst iPhone 6 modeline özgü olabilir

Safir ekran sadece en üst iPhone 6 modeline özgü olabilir

Apple'ın bu yıl için tanıtacağı yeni iPhone modeli veya modelleri için dedikodu kazanı kaynamaya devam ederken, zaman zaman bazı yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

4.7 ve 5.5 inç olmak üzere iki farklı boyuta sahip olması beklenen iPhone 6 modelleri için önümüzdeki ay itibariyle üretimin başlayacağı rapor edilmiş ve bazı üretim sıkıntılarından bahsedilmişti. 

Gelen yeni bilgilere göre üretim sıkıntısı daha çok safir ekranda yoğunlaşıyor. Daha önce internete sızan videolar her iki versiyonda da dayanıklı safir ekranın kullanılacağını gösteriyordu. Ancak üretim sıkıntısı nedeniyle Apple safir ekranları sınırlı tutacak ve sadece 128GB kapasiteli 5.5 inçlik iPhone 6 modelinde kullanacak. OIS desteği de sunan bu versiyon pahalı olacağı için sınırlı üretim herhangi bir stok sıkıntısı meydana getirmeyecek. Bu versiyon haricindeki tüm versiyonlarda ise cam ekranın kullanılacağı belirtiliyor. 

Üretim sıkıntısı giderildiğinde safir ekranın diğer modellere de gelip gelmeyeceği belirsiz ancak en iyi ihtimalin iPhone 7 ile bunun gerçekleşmesi olduğu belirtiliyor. iPhone 6 ailesinde safir ekran tek bir versiyona özgü olarak kalmaya devam edecek. 

Safir ekranlar yapısı gereği Gorilla Glass'dan daha sert ve çizilmelere karşı daha dayanıklı. Ancak esnek olmadığı için uzun mesafelerden düşüşte tuzla buz olması ihtimali daha fazla. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
917 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim