Anlık Bildirim

Samsung eksperi: Apple'ın zararı 2 milyar dolar olamaz

Samsung eksperi: Apple'ın zararı 2 milyar dolar olamaz

Apple ile Samsung arasında nisan ayıyla birlikte başlayan ikinci büyük patent davasında ilginç gelişmeler oluyor.Davanın dünkü duruşmasında söz alan Samsung’un eksperi, ilk davada verilen 2 milyar dolarlık tazminata itiraz ederek, gerçekten bir zarar varsa, bunun 38,4 milyon dolar olması gerektiğini söyledi.

Samsung adına dünkü duruşmadan söz alan eskper, Yale University School of Management’da ekonomi ve finans konularında dersler veren Prof. Dr. Judith Cevalier idi. Cevalier, jüriye karşı yaptığı savunmada bir önceki patent davasındaki Apple’ın “patent ihlali cihaz başına 40 dolar zarara sebep oldu” tezine itiraz etti. Apple’ın 40 dolarlık zararının makul ve anlaşılır olmadığını belirten profesör, patentlerin “gerçekten ihlal edilmiş olması” durumunda zarar tutarının cihaz başına 1,75 dolar; toplamda ise 38,4 milyon dolar olması gerektiğini söyledi.

Apple’ın 2009’dan bu yana iOS’in her yeni sürümünü 100 ya da 200’den fazla yeni özelliğe sahip olarak tanıttığını dikkat çeken Cevalier, bu cihazlardan elde edilen “ertelenmiş gelirlerin” 10 ile 25 dolar arasında olduğunu, böylelikle iOS’in her bir özelliğinin Apple’a getirisinin 5 ile 25 cent arasında değiştiğini ifade etti.

Profesör Cevalier, ayrıca, Apple’ın ihlal edildiğini iddia ettiği patentlerin cihazlara sağladığı katma değerin yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Profesörün bu iddiasına dayanak olaraksa patentlerle koruma altına alınan özelliklerin, kullanıcı yorumlarında neredeyse hiç geçmiyor olmasını gösterdi.

Apple ile Samsung arasındaki ikinci büyük patent davasında duruşmaların tamamlanıp, jürinin müzakerelere gelecek haftalarda başlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim