Anlık Bildirim

TSMC gelecek yılki iPhone'lar için 10nm'lik A11 yonga seti üzerinde çalışıyor

Apple ve partnerleri revizyondan geçmesi beklenen 2017 model iPhone'lar için çalışmalarını sürdürüyor. Dökümhaneler için 1 milyar dolar harcayan TSMC, A11 çipini üretmeye neredeyse hazır hale geldi.
Yıl sonuna doğru iPhone 7'nin tanıtılması bekleniyor ancak Apple ve iş ortakları uzun vadeli planlarını yürütmeye devam ediyor. Bu nedenle TSMC'nin halihazırda 2017 modelinde kullanılması beklenen çip üzerinde çalışmaya başlamış olması büyük bir sürpriz sayılamaz. Digitimes tarafından yayınlanan bir rapora göre yeni yonga seti TSMC'nin ilk 10nm FinFET modeli olacak ama bu iş rekabetin şiddetini de arttıracak.
Hem Samsung hem de TSMC bu yıldan itibaren 10nm çip üretmeyi hedefliyorlar ancak TSMC zaten dökümhaneler için 1 milyar dolar harcamış durumda. Şirket, yeni model çip için üretim hattını hazırladığı gibi ürün planlama ve yatırımlarıyla daha önde gibi görünüyor. Üretimin bu iki şirket arasında ne şekilde bölüştürüleceği henüz bilinmezken, artan rekabete rağmen A11 çipini büyük olasılıkla Samsung ve TSMC üretecek.
Şu an için TSMC test aşamasında gibi görünüyor ve eğer söz konusu rapor doğru ise şirket kısa süre içerisinde gelecek yılın telefonlarında kullanılmak üzere ilk numuneleri sevketmeye hazır olabilir. Daha önceki raporlar Samsung'un yıl sonundan önce çip üretmeyi hedeflediğini ortaya koyuyordu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6501 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, tsmc ve
3 etiket daha yonga seti a11 çip Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim