Anlık Bildirim

Tim Cook: Yepyeni ürünler üzerinde çalışıyoruz

Tim Cook: Yepyeni ürünler üzerinde çalışıyoruz Tam Boyutta Gör

Kısa bir süre önce ülkemize gelerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen ve nisan ayında konseptiyle diğer mağazalardan ayrılan Apple Store İstanbul’u açacaklarının müjdesini veren Apple’ın icra kurulu başkanı Tim Cook, ABD’nin saygın gazetelerinden The Wall Street Journal’a verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Geçmişte birçok defa yepyeni ürün grubu üzerinde çalıştıklarını dile getiren Tim Cook, son röportajında bir kez daha bu konuya değindi. Yeni ürün gruplarıyla önümüzdeki dönemde teknoloji severlerin karşısına çıkacaklarını belirten Tim Cook “Yeni kategoriler olacak. Şu an bu konuda konuşmak için hazır değiliz ancak gerçekten bazı büyük ürünler üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen “yeni ürün kategorisinin şu an ürün gamında bulunan bir ürünün daha gelişmiş bir modeli mi  yoksa katma değer yaratacak bir servis mi” sorusuna cevap vermekten kaçınan Tim Cook, “mantıklı” olan kimsenin Apple’ın yeni kategoriler konusunda neler yaptığını düşünebileceğini söyledi.

“Yoldaki ürünlerimize güveniyoruz”

Apple hisselerinde yaşanan dalgalanmalara da değinen Tim Cook, son iki haftada Apple’ın borsadan 14 milyar dolarlık geri alım yaptığını ve son bir senede bu alımlarının tutarının 40 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

Borsada daha agresif bir strateji izlemek istediklerini söyleyen Cook; hisse geri alımının, üzerinde çalıştıkları ürünlere duydukları güvenin göstergesini olduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Geri alımlar, Apple'a bahis oynadığımız anlamına geliyor. Aslında bu stratejimiz,  yapmakta olduğumuz ve yapmayı planladığımız şeyler konusunda tamamen kendimizden emin olduğumuz anlamına geliyor. Bunu söylemekle yetinmiyor, hareketlerimizle bunu gösteriyoruz.”

“Uzun vadeli yatırımlar yapıyoruz”

Bugüne kadar daha çok küçük ve orta ölçekli firmaları satın alan Apple’ın büyük firmaları da her zaman izlediğini belirten Tim Cook, “Bugüne kadar küçük ölçekli şirketleri satın almış olmamız, gelecekte büyük bir şirketi almayacağımız anlamına gelmiyor. Stratejilerimize uygun olması durumunda doğru şirket için 10 rakamlı bir harcama yapmamızda bir sorun yok. Burada önemli olan yatırımın uzun vadede Apple’ın yararına olması, sıfır yararına değil” açıklamasında bulundu.

Tim Cook, borsadaki paydaşlarıyla ilgili olarak ise “Hamlelerimiz uzun vadeli düşünen yatırımcılarımız için, kısa vadeli düşünen ya da günü birlik hareketlerde bulunan spekülatörler için değil.”  Dedi.

“Önemli olan en iyisini yapmak”

Apple’ın akıllı telefon pazarındaki durumuna da değinen ünlü tepe yöneticisi, iPhone’un niş ürün olduğu yönündeki eleştirilere “Neredeyse her ülkede en büyük ya da ikinci akıllı telefon satıcısıyız. İkinci sırada olduğumuz ülkelerde birinci olabiliriz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz.” derken; geçmişte birçok defa dile getirdiği gibi, hedeflerinin hiçbir zaman en çok iPhone satmak olmadığını söyledi. Ancak bu sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Tim Cook, bu söyleminin ikinci olmaktan ya da küçük olmaktan mutlu oldukları anlamına gelmediğini sadece Apple için en önemli kriterin müthiş ürünler yapmak olduğuna dikkat çekmek istediğini dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17457 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, tim cook ve
3 etiket daha Apple Apple TV iPad
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim