Anlık Bildirim

Türkiye'de iPhone satışları 6 aylık dönemde yarı yarıya arttı

Türkiye'de iPhone satışları 6 aylık dönemde yarı yarıya arttı Tam Boyutta Gör

Apple’ın 29 Mart’ta sona eren çeyrekte 43.7 milyon adet iPhone satışı ile rekor gelir elde etmesinde Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelerin büyük payı olduğu ortaya çıktı.

Çeyrek dönemin bilançosuyla ilgili yapılan değerlendirme telekonferansında Apple CEO’su Tim Cook, gelişmekte olan pazarlarda önemli yükselişler gördüklerini söyledi. Bu pazarlarda kullanıcılar arasında popülerleşmeye başladıklarını belirten başarılı tepe yöneticisi, bu performanstan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Tim Cook’un paylaştığı verilere göre 2014 mali yılının ilk yarısında, Ekim 2013 – Mart 2014 dönemi, Türkiye’deki iPhone satışları %56 yükseldi. Türkiye bu oranla %61’lik artışın sağlandığı Brezilya’nın arkasında yer alırken; ülkemizi %55 ile Hindistan takip etti. Bir diğer büyümekte olan ülke olan Rusya’da ise iPhone satışları %97 arttı.

29 Mart’da sona eren çeyrekte Apple, 45.6 milyar dolar gelir elde ederken; net çeyrek karı 10.2 milyar dolar oldu. Seyreltilmiş hisse başına kazancın 11.62 dolar olduğu çeyrekte, kar marjı ise geçen yılki seviye olan %37.5’den 180 baz puanlık artış ile %39.3 olarak belirlendi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1520 kez okundu.
48 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 4, Apple ve
3 etiket daha iPhone 5S iphone 4s iphone 5c
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim