Anlık Bildirim

Yeni patent iPhone'ların ses seviyesini Apple Watch'un ayarlayacağını gösteriyor

ABD Patent ve Marka Ofisi'nin yayınladığı yeni bir patent Apple Watch'un iPhone'ların ses seviyesini otomatik olarak ayarlayabileceğini gösteriyor. Yeni teknoloji ayrıca Siri için de kullanılabilecek.
ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından 11 Şubat tarihinde yayınlanan yeni bir patent, Apple Watch'un ortam gürültüsüne göre otomatik olarak iPhone'ların ses düzeyini ayarlayabileceğini gösteriyor. Yeni patentle birlikte Apple'ın akıllı saat modeli Apple Watch, arka plan gürültü seviyesine bağlı olarak iPhone'ların bildirim sesini yükseltip azaltabilecek.

Gürültülü ortamlarda telefonun sesini yükseltmeyi unutsanız bile Apple Watch bunu otomatik olarak yaparak iPhone kullanıcılarının arama ve bildirimlerden haberdar olabilmesini sağlayacak. Yine aynı şekilde sessiz bir ortamda bulunduğunu algılayan Apple Watch ses düzeyini azaltabilecek. Bu da kullanıcıların iPhone ses düzeyini her defasında manuel olarak elle kontrol etmesini ortadan kaldırmış olacak.
Yeni patent iPhone'ların ses seviyesini Apple Watch'un ayarlayacağını gösteriyor
 

Yeni patentle birlikte Apple Watch'un kendi dahili mikrofonundan yararlanarak ortam gürültüsünü algılayarak buna göre hareket edeceği belirtiliyor. Apple'ın gürültü tanımlamak için akıllı saatini tercih etme nedeni son derece basit. Apple Watch giyilebilir bir ürün olduğundan, cepte veya çantada taşınan iPhone'un mikrofonundan çok daha doğru ölçüm yapabilir. Patent ayrıca Siri ses tanıma algoritmasının farkı seviyelerdeki arka plan gürültüsüne uyacak şekilde ayarlanabileceğini de gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim