Anlık Bildirim

iOS jailbreak dünyasinda büyük gelişme: Saurik'in Cydia'sina yıllar sonra rakip geliyor!

iOS jailbreak dünyasinda büyük gelişme: Saurik'in Cydia'sina yıllar sonra rakip geliyor!

Uzun süredir Jailbreak dünyasında bir alternatif görmeye alışık değildik, Cydia da uzun süredir platformda rakipsiz olarak bulunuyordu. Şimdi ise JailbreakMe geliştiricisi ve eski Apple çalışanı Comex, Substitute adında iMods ile ortak geliştirilen yeni bir alternatifi Jailbreak dünyasına kazandırmaya hazırlanıyor. iMods ise geçtiğimiz yıl test aşamasında ortaya çıkmışdı ve App Store benzeri grafiklere ve modern bir düzene sahipti ve jailbreak kullanıcılarını heyecanlandırmayı başarmıştı.

Cydia Substrate geliştiricilerin kaynak koduna erişmeden iOS deneyimini değiştirebilecek eklentiler oluşturmalarına yardımcı olan alt yapı imkanı sunabiliyor. Peki Comex neden yıllardır ortada olan, amacına uygun, her yeni iOS versiyonuna göre uyarlanmış ve geliştirilmiş olan platforma rakip bir uygulama geliştiriyor? Bu soruya kendisi geliştirdiği platformun Github sayfasında uzun bir cevap veren Comex, ana sebep olarak Cydia' nın kendisi açık kaynak kodlu olduğu halde Cydia Substrate'in kapalı kaynak kodlu olmasını gösteriyor.

Her zaman için popüler yazılımların alternatifi geliştirilmiştir, iMods'da sadeliği ve düzeni ile güven kazanırken, tecrübeli, daha uzun ömürlü ve aşina olunan Cydia karşısında pek şans bulacağı düşünülmüyordu. Ancak Comex'in desteklemesi ile iMods'un kesinlikle daha iyi noktalara gelmesi ve tamamen açık kaynak kodlu modernize edilmiş bu platformu görmek isteyenlerin artacağı söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4589 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cydia, alternatif ve
3 etiket daha Jailbreak Apple rakip
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim