Anlık Bildirim

iOS kodlarında gizli klavye bulundu

Büyüyen telefon boyutları tek elle yazmayı zorlaştırdığı için çift elle kullanım için üreticiler ve geliştiriciler çözümler üretiyor.Android tarafında alışık olduğumuz tek elli klavye iOS10 kodlarında
 Büyüyen telefon boyutları tek elle yazmayı zorlaştırdığı için çift elle kullanım için üreticiler ve geliştiriciler çözümler üretiyor. Android tarafında alışık olduğumuz tek elli klavye iOS10 kodlarında da bulundu.

iOS10 kodlarında gizli klavye

Apple'ın iPhone 6 serisi ile birlikte tanıttığı ve daha büyük telefonlarla birlikte yeni iPhonelarda klavyeyi tek elle kullanmak da zorlaşmıştı. iOS8 ile birlikte kodlarda görülen klavyede köşeden kaydırarak kullanım yönüne tuşlar yaklaştırılıyor ve açılan alanda kes, yapıştır, pano gibi eklentiler geliyordu.
Geliştirici Steve Troughton-Smith Apple'ın iOS simulatöründe fark ettiği klavye kodları yıllardır genel kullanıma sunulmamıştı. İlk olarak Samsung ve LG'de gördüğümüz tek elle kullanılan ve hatta ekranda istediğiniz yere taşıyabildiğiniz klavye özelliklerinin pek çoğu standart Android klavyesinde de geçtiğimiz yıllarda eklenmişti. iOS tarafında ise 3.parti klavyelerle benzer özellikler kullanıma sunulmuştu.
 Steve Troughton-Smith'in paylaştığı görsellerde de görülebileceği üzere klavyede tuşlar bir yöne yaklaşmış ve açılan alana kes, yapıştır, pano ve geri özellikleri eklenmiş durumda. Kodları açıklamayan geliştirici Jailbreak ile erişilebileceğini belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim