Anlık Bildirim

iPhone 6 faz algılamalı otomatik odaklama sunan ikinci akıllı telefon oldu

iPhone 6 faz algılamalı otomatik odaklama sunan ikinci akıllı telefon oldu

Önden mi gidiyor yoksa geriden mi geliyor tartışmalarının yaşandığı son günlerde Apple'ın yeni iPhone 6/Plus modelleri ile ilgili yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Bunlardan birisi kamera ile ilgili. 

Genelde Apple mevcut teknolojileri biraz daha özelleştirerek farklı isim altında kullandığı için lansman esnasında bazen tanıtılan konuların neye referans olduğunu anlamayabiliyoruz. Odak Piksel tanımı da bunlardan biri. 

Yeni modellerin kamera lensine düşen ışığa göre odaklanacak nesneyi ayarlayabildiği Odak Piksel aslında iyi bildiğimiz bir teknolojiyi temel alıyor o da faz algılamalı otomatik odaklama. 

Genelde SLR makinelerde gördüğümüz faz algılamalı sistem biraz karmaşık olsa da daha hızlı bir şekilde odaklanma imkanı sunuyor. Akıllı telefonlarda standart olarak kullanılan kontrast algılamalı odaklama sistemi ise yakındaki piksellerin kontrastını hesap ederek hangi alana odaklama yapacağını hesap ediyor. Bu sistem düşük ışık koşullarında yanılabiliyor ve biraz yavaş işliyor. 

Şimdiye kadar akıllı telefon dünyasında faz algılamalı odaklama sistemlerine rastlamak mümkün değildi. İlk kez yıl başında Galaxy S5 bu teknolojiye yer vererek ilk olma ünvanını ele geçirdi. iPhone 6/Plus modelleri de ikinci sırayı almış oldu.

Galaxy S5 modelindeki faz algılamalı sistem oldukça beğenilmiş ve başarılı bulunmuştu. Apple'ın Odak Piksel ile faz algılamalı sistemi biraz daha geliştirerek kendi optimizasyonlarını eklediği tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1048 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 6 Plus, iphone 6
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim