Anlık Bildirim

iPhone 6'nin safir ekranı da sızdırıldı

iPhone 6'nin safir ekranı da sızdırıldı

Apple'ın iPhone modellerinde muadillerine göre daha dayanıklı safir cam panel kullanmak istediği uzun yazılıp çizilmişti ancak maliyeti oldukça yüksek olduğu için bu panelleri görmek nasip olmamıştı.

Normalde kamera lensi ve TouchID parmak izi sensöründe küçük çaplı olarak kullanılan safir panellerin bu yıl ki iPhone modellerinde kullanıldığı iddia ediliyordu. Bugüne kadar herhangi bir sızıntı olmamışken, dün itibariyle ilk kez nihai sürüme ulaşmış iPhone 6 safir ekranı video incelemeye tabi tutuldu.

MKBHD adlı bir kullanıcı tarafından elde edilen ve testlere tabi tutulan safir ekran, yeni iPhone modellerinin en önemli özelliklerinden birisi olacak gibi duruyor. Ancak bunların halen iddia aşamasında olduğunu hatırlatalım.

Kullanıcı safir ekranla farklı testler yapmış ve oldukça dikkat çekici sonuçlar elde etmiş. Örneğin bıçak veya anahtar ile yapılan çizme denemelerinde ekranda herhangi bir çizik oluşmadığı görülüyor. Ayrıca kullanıcı ekranın oldukça esnek olduğunu buna rağmen insan gücü ile kırabilmenin çok zor olduğunu belirtiyor. 

Genelde maket iPhone modelleri internete sızdığı için üretim bandından gelen ilk sızıntının bu olduğunu söyleyebiliriz. Bu da artık üretimin başlamak üzere olduğunu gösteriyor. 

Gorilla Glass ekranlara göre daha dayanıklı ve daha esnek olan safir ekranlar böylece ilk kez bir mobil cihaz ekranında kendisine yer bulmuş olacak. Muhtemelen lansmanda da Apple'ın üzerinde duracağı en önemli noktalardan birisi konumunda.

Videoda safir ekranın 4.7 inçlik iPhone modeline ait olduğu görülüyor. Bu da daha önce sadece 5.5 inçlik model için olduğu yönündeki iddiaları çürütüyor. Gündemdeki diğer bir nokta ise safir ekranlarla birlikte yeni iPhone'ların maliyetinin artacak olması. Bu da tüketiciye 50$-100$ arasında bir artış olarak yansıyabilir.  


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1161 kez okundu.
53 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim