Anlık Bildirim

iPhone 7 Pro tasarım şeması sızdırıldı

Sonbahar aylarında karşımıza çıkacağını tahmin ettiğimiz iPhone 7 Plus veya Pro modeli ile ilgili bir tasarım şeması internete sızdırıldı. Şema pek çok ayrıntıyı göz önüne getiriyor.

Zaman zaman bazı önemli amiral gemi modellerinin tasarım şemaları internete düşüyor ve bu sayede genel hatlar hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz. Sonbaharda piyasaya çıkacak iPhone 7 Plus versiyonu da şema olarak karşımızda.

Japonya’dan sızdırıldığı anlaşılan tasarım şemasında, cihazın ismi iPhone 7 Pro olarak geçiyor. Daha önce de, Plus serisinde büyük değişiklikler beklendiği ve bu yüzden de Pro şeklinde yeni bir isimlendirme ile yola devam edileceği gündeme gelmişti. Şemadan da bu açıkça görülüyor.

iPhone 7 Pro modelinin çift sensör dizilimine sahip olacağı iddia edilmişti. Şemada da bu noktaya dikkat çekiliyor. Daha geniş bir lens açısı, serbest odaklanma, bulanıklaştırma etkisi gibi avantajlar için tercih edilen çift sensör dizilimi, iPhone 7 Pro modelinde de bu avantajları sunacak. Çıkıntılı kamera yuvası tasarımı ise aynen devam ediyor.

Diğer taraftan 3.5mm kulaklık girişi yine şemada yer almıyor. Bunun yerine Lightning üzerinden ses aktarımı yapılacak. Kulaklık girişinin kaldırılması aslında inceliğe çok fazla etki etmiyor zira Apple, bataryayı biraz daha büyüttüğü için artan alan buraya harcanıyor. Ayrıca su geçirmezlik kaplamaları nedeniyle, kalınlık biraz daha artıyor.

Diğer bir ayrıntı ise, ekran çerçevelerinin daha ince hale gelmiş olması. Bu da, gövde yapısının biraz daha kompakt hale geleceğini gösteriyor. Görünüş olarak da ince ekran çerçeveleri önemli bir etki bırakıyor.

iPhone 7 Pro modelinde ayrıca 256GB depolama seçeneği, 3100mAh kapasiteli batarya gibi ekstralar da olacak. iPhone 7 versiyonunda ise 1826mAh kapasiteli batarya ve en yüksek 128GB depolama kapasitesi olacağı ifade ediliyor. Apple’ın iPhone 7 serisinde yapacağı değişiklikler oldukça önemli zira yeteri kadar tüketici ilgisi çekemezse, toplam iPhone satışlarının daha da düşmesi kaçınılmaz olacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15513 kez okundu.
40 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim