Anlık Bildirim

iPhone 7 için Intel modem iddiaları güçleniyor

Her yıl yüksek satış rakamlarına ulaşan iPhone cihazlarında bileşen ihalesi kapmak büyük önem taşıyor. Intel de, yeni nesil telefonların modem tedariği için büyük çaba harcıyor.

Yılın başlarından bu yana, iPhone 7 modelinde Intel modem kullanılabileceğine dair iddialar sık sık gündeme geliyor. Intel’in muhtemelen büyük çaba harcadığı bu modem ihalesi için, Apple’ın ikna olmaya başladığı iddia ediliyor.

Sektörden gelen bilgilere göre Intel, iPhone 7 modellerindeki modem ihalesinin yüzde 50’ini kapmış durumda. Modem yongalarının tasarımını Intel kendisi yaparken, üretimi TSMC, testlerini ise King Yuan Electronics (KYEC) firması gerçekleştiriyor.

Apple, hali hazırda anabant modemlerini Qualcomm’dan tedarik ediyor ve iPhone 6S serisinde Cat. 6 LTE destekli bir modem yer alıyor. Qualcomm’un Gobi modemleri şu anda Cat. 12 seviyesine yani 600Mbps indirme hızlarına ulaşabiliyor. 1Gbps indirme hızlarına ulaşan Cat. 16 LTE modemler ise hacimli üretime başlamak üzere.

Intel tarafında ise Cat. 10 LTE yani 450Mbps indirme hızlarına kadar çıkabilen modemler mevcut. Eğer firmanın Cat. 12 LTE destekli bir modemi yakın zamanda ortaya çıkmazsa, iPhone 7 serisinde Cat. 10 LTE modem kullanılacağını söyleyebiliriz. O halde, kalan yüzde 50’lik dilimi de yine Qualcomm’un Cat. 10 LTE modemleri oluşturacak.

Apple’ın bu yıl iPhone satışlarında düşüş yaşayacağı tahmin edilse de, iPhone 7 serisinin en az 100-150 milyon adetlik satış potansiyeli bulunuyor. Bunun yarısına modem tedarik etmek, Intel için de büyük bir başarı olacak. Firmanın hali hazırda bu kadar yüksek oranda tedarik yaptığı bir firma bulunmuyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim