Anlık Bildirim

iPhone serisi ilk kez yıllık satışlarını düşüşte kapatabilir

Apple'ın akıllı telefon serisi her yeni modeliyle birlikte ses getirmeyi başararak satışlarını da yukarıya çekiyordu, ancak azalan yükseliş ivmesi bu yıl yerini düşüşe bırakacak gibi görünüyor.
Her yıl satış rakamlarını yükseltmeyi başaran iPhone, bu yıl aynı başarıyı yakalamayacak gibi görünüyor. Apple'ın CEO'su Tim Cook da Mart ayında düzenlenen iPhone SE lansmanında "iPhone satışlarının bu çeyrekte düşmesini bekliyoruz, ancak düşüşler sizlerin beklediği ölçüde olmayacak." sözleriyle bir nevi düşüşü doğrulamıştı. Bu kez Tokyo borsa endeksi Nikkei Apple ile ilgili raporunda beklentileri açıkladı.
Rapora göre iPhone satışları Haziran ayı ile bitecek çeyrekte önemli bir darbe yiyecek. Ocak-Mart ayları arasındaki üretimin geçtiğimiz yıla göre %30 oranında azaltılması da bu iddiaya kaynak olarak gösteriliyor. Nikkei ayrıca iPhone SE modelini de iPhone 6S'in düşük satış rakamlarını dengelemek için yapılan bir hamle olarak niteliyor.
Nikkei raporunda ayrıca yeni iPhone modelinin de alışılmıştan daha erken bir tarihte tanıtılabileceği belirtilmiş. İddiaya göre normalde Eylül aylarında tanıtılan yeni iPhone serisi bu yıl Haziran aylarında yenilenebilir. Bu durumda üretici geçtiğimiz yılın satış rakamlarını korumayı başarabilir gibi görünüyor.
BGR'nin yayınladığı bir raporda ise iPhone SE'nin 64 GB modelinin ABD'de her an bulunamadığına dikkat çekiliyor. Üreticinin neden bu konuya el atmadığı ve 64 GB stoğunu yenilemediği merak konusu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5163 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim