Anlık Bildirim

Günümüzde pek çok orta ve üst seviye akıllı telefonda gördüğümüz AMOLED ekranlar, yakın gelecekte iPhone modellerinde de yerini alabilir. Giderek artan iddialar, firmanın artık ciddi bir yatırımın arefesinde olduğunu belirtiyor. İlk örnekler için ise biraz beklememiz gerekebilir.

Sektörden gelen bilgilere göre, Apple en erken iPhone 7 modellerine OLED ekran entegre etmek istiyor ancak mevcut gelişmeler bunu imkansız kılıyor. Bu bakımdan OLED ekran teknolojisi, iPhone 7S veya iPhone 8 modellerine nasip olacak. Hali hazırda Apple Watch saatinde OLED ekran kullanılıyor ancak büyük boyutlu ekranların geliştirilmesi biraz daha zor.


Apple'ın OLED ekrana geçiş yapması ile birlikte, ilk etapta 12 milyar dolarlık bir pasta ortaya çıkacak. Haliyle, ekran üreticilerinin de iştahı kabarıyor. Daha önce Apple'ın AU Optronics ile görüşmeler yaptığı ve özelleştirilmiş ekran için birlikte çalışmak istediği gündeme gelmişti. Son bilgiler ise, bu büyük pastayı Samsung ve LG'nin paylaşacağı yönünde.

OLED nedir?


Organik ışık yayan diyot olarak da tanımlayabileceğimiz OLED ekranlar, hali hazırda pek çok amiral gemi akıllı telefonda kullanılıyor. LCD ekranlara göre daha parlak ve daha ince olan OLED ekranlar, ayrıca daha derin siyah renkleri yansıtabiliyor ve bu esnada pikselleri kapatarak enerji tasarrufuna da katkı yapıyor. Ayrıca siyah ekran üzerinde küçük bildirim pencereleri kullanmaya da imkan veriyor.

Şimdilik bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yok ancak özellikle iPhone 7 lansmanı sonrasında, OLED ekran üretiminin nasıl bir yol haritası izleyeceği de ortaya çıkacaktır. iPhone 7 serisi ise yine IPS LCD ekranlar ile karşımıza gelecek.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim