Anlık Bildirim

İlginç iddia: Apple patentimizi çiğnedi, dava açarsanız da çok uğraşırsınız dedi

Patent ihlali durumlarında mağdur tarafın haklılığını ispat etmesi ve karşı taraftan tazminat alabilmesi yıllarca sürüyor. Teknoloji devleri de artık bunun farkında.

iPhone X modelinin piyasaya çıkması ile adeta altın günlerini yaşayan Apple, ilginç bir patent davası ile karşı karşıya. Aslında patentlerin çiğnenmesi konusuna artık alıştığımız için burada normal bir süreç var. İlginç olan Apple’ın yaklaşımı.

İlginç iddialar var

İsrailli Corephotonics firması tarafından Kaliforniya Bölge Mahkemesi’ne yapılan dava başvurusunda, Apple’ın kendisine ait çift kamera teknolojilerini izinsiz olarak kullandığı ve üstüne üstlük tehditvari cümleler kullanarak yıldırmaya çalıştığı iddia ediliyor. Davada konu iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus modelleri.

Corephotonics, çift kamera konusunda öncü olduğunu iddia eden bir firma. Ana sensör yanına küçük bir telefoto lens ekleyerek optik yakınlaştırma yetenekleri kazandırmak bu firmanın işi. Ayrıca geniş açılı ve telefoto lenslerden alınan verilerle görselleri iyileştiren bir teknolojiye de sahip.

Samsung’un bu firmada yatırımı var ve Galaxy Note 8 modelindeki çift kamera kombinasyonu Corephotonics ile geliştirildi. Ayrıca Foxconn ve MediaTek gibi firmalar da yatırım yaptı.

Corephotonics, çift kamera konusunda pek çok patente sahip. Apple’ın ise bunlardan 4 tanesini izin almadan kullandığını iddia ediyor. Yukarıda saydığımız firma teknolojileri bu patentlerin içerisinde.

Firmanın patronu David Mendlovic, teknolojilerin kullanılması ile ilgili geçen yıl Apple ile görüşmeler yaptıklarını, teknoloji devinin kendi çift kamera kombinasyonlarını çok beğendiğini ifade ediyor.

Ne var ki görüşmeler aniden kesiliyor ve Apple yetkilisi eğer bu teknolojileri izinsiz kullanırlarsa dava açmamalarını zira davaların çok uzun süreceğini ve çok maliyetli olacağını söylüyor. Yani şikayet dilekçesinde firmanın iddiası bu yönde.

Apple’ın iPhone 7 ve 8 Plus modellerinde sunduğu kamera teknolojilerini satın aldığı İsrailli LinX Imaging firmasından sağladığı gündeme gelmişti. Yeni gelişmeler ışığında firmanın farklı yollardan teknolojileri temin etmiş olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Samsung ile Apple arasında yaşanan 7 yıllık tasarım patenti konulu ihlal davasını düşündüğümüzde firmanın artık atı alan Üsküdar’ı geçer mantığını benimsediğini görüyoruz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7639 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 plus ve iphone 8 plus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim