Anlık Bildirim

Insta360 Nano ile iPhone’ununuz sanal gerçeklik kamerasına dönüşüyor

Sanal gerçeklik konsepti ile iç içe olan kullanıcılar için alternatiflerin sayısı giderek artıyor. Insta360 Nano aksesuarı, iPhone modelini sanal gerçeklik kamerasına dönüştürüyor.

Son dönemde sanal gerçekliğe yönelik olarak farklı tasarımda kameralar piyasaya çıkmaya başladı. Samsung, LG gibi firmaların yanısıra, aksesuar tarzında da kamera üretenler mevcut. Insta360 Nano aksesuarı, iPhone için bu tarz bir ihtiyacı karşılayacak.

8MP çözünürlüğünde Sony CMOS sensör barındıran aksesuar, 3040x1520 piksel çözünürlüğünde 30fps videolar kaydedebiliyor. Yine 2 adet 210 derecelik balık gözü lens ile de kullanıcılara 360 derecelik video kaydedebilme imkanı sunuluyor.

Aksesuar aslında 800mAh bataryası ile bağımsız olarak kayıt yapabiliyor. iPhone ile uyumlu yapan ise Lightning girişi. Bu nedenle sadece iPhone modellerine takılarak içerikler görünebiliyor veya uygulama üzerinden sosyal ağlarda paylaşım yapılıyor. Ayrıca sanal gerçeklik gözlüğü ile yine uyumlu uygulama üzerinden 360 derece videolar da izlenebiliyor.

Aksesuarın diğer bir önemli noktası ise 360 derece canlı yayınlar. Bunun için de yine iPhone modelinize takmanız gerekiyor. Ayrıca kamera üzerinde bir microSD yuvasına da yer verilmiş. Böylece telefonunuzun depolama belleğini meşgul etmemiş oluyorsunuz.

Yukarıda sayılan özellikler nedeniyle Insta360 Nano aksesuarı 280$ fiyat etiketine sahip. Sadece iOS platformuna özgü olması biraz dezavantaj sayılabilir. Gerçi microSD üzerinden Android cihazlara da içerikleri taşıyabilirsiniz ancak canlı yayın mümkün olmuyor. Bu segmentte LG’nin sanal gerçeklik kamerası 200$, Samsung’un kamerası ise 360$ fiyat etiketine sahip. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim