Anlık Bildirim

Instagram için bağımsız mesajlaşma uygulaması geliyor

Instagram; Direct Message'dan gelen mesajları ayrı bir platforma taşıyor. Direct olarak isimlendirilmesi beklenen uygulamanın, çok daha kullanışlı ve fonksiyonel olacağı söyleniyor. İşte detaylar:
Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, tıpkı Facebook'taki Facebook Messenger gibi Direct adlı bağımsız bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışıyor. Şimdilik Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Şili, İsrail, İtalya, Portekiz ve Uruguay olmak üzere altı ülkede iOS ve Android platformları için kullanıma sunulacak. Tıpkı Messenger'daki gibi faaliyet gösterecek olan Direct uygulaması Instagram deneyiminizi yarıda kesebilir zira bir mesaj geldiğinde Instagram'a uyarı düşecek ancak bu mesajı okumak için Direct uygulamasını açmak zorunda kalabilirsiniz. 
Instagram ürün müdürü Hemal Shah bu konu hakkında, "Instagram'ın tüm anlarınız için bir yer olmasını ve yakın arkadaşlarınızla yapmış olduğunuz özel paylaşımların bunun önemli bir parçası olmasını istiyoruz. Direct, son dört yılda Instagram'da oldukça benimsendi ancak Direct, tek başına bir platform olursa bunu daha da iyi hale getirebiliriz." açıklamalarında bulundu.
Facebook'ta bir arkadaşınızın size mesaj atması durumunda, yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere bir bildirim geliyor. Bu bildirime tıkladığınız takdirde uygulama sizi otomatik olarak Messenger'a yönlendiriyor eğer cihazınızda Messenger yüklü değilsemesajı da okuyamıyorsunuz. Instagram Direct uygulaması da tıpkı Messenger'da olduğu gibi çalışacak.
Facebook , Messenger'ı ayrı bir uygulamaya dönüştürdüğünde kullanıcılar bu duruma tepki göstermişlerdi ancak Messenger, zamanla Facebook ekosisteminin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Messenger'ın zaman içerisinde benimsenmesindeki en önemli neden ise uygulamaya sürekli yeni özelliklerin eklenmesi oldu. Özellikle oyun ve chat botlarının dahil edilmesiyle birlikte kullanıcılar Messenger'a daha çok ziyaret eder hale geldi.
Instagram'da Messenger'ın bu başarısını göz önünde alarak daha fonksiyonel bir bağımsız mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Direct olarak adlandırılması beklenen uygulamanın yakın zamanda çıkış yapması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5377 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, uygulama haber ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim