Anlık Bildirim

16 çekirdekli AMD Ryzen işlemcisi geliyor

Zen mimarisini ilk etapta ana akım bilgisayar sistemlerine getiren AMD, önümüzdeki dönemde de sunucu tarafına geçiş yapacak. Bununla birlikte üst seviye bilgisayar segmentini de unutmuş değil.

AMD’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Ryzen işlemciler yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başladı. Son kullanıcı tarafında AMD ilk olarak üst seviye işlemcileri piyasaya sürdü ve önümüzdeki aylarda da alt seviyeye doğru inecek. Bununla birlikte üst seviyeye bir sürpriz gelebilir.

Firma her segmentte

İddialara göre AMD profesyonel kullanıcılar için 16 çekirdekli bir Ryzen işlemcisi daha geliştiriyor. Normalde 16 çekirdek ve üzeri işlemcilerin Naples kod adı altında sunucular için ayrıldığı düşünülüyordu ancak AMD henüz son sözü söylemedi.

Yeni Ryzen işlemcisi 16 çekirdek ve 32 izlek birimine sahip olacak. Bu segmentte Intel’in Xeon ve üst seviye Core işlemcilerinin karşısına çıkacak olan yeni işlemci yine fiyat tarafında en büyük kozunu kullanacak. Bazı kaynaklara göre 600$-700$ civarında bir fark ile üst seviye bilgisayar segmentinde çok iyi bir alternatif olması bekleniyor.

Üst seviye bilgisayar segmenti özellikle kurumsal açıdan önemli gelirler bırakıyor ve Intel bu segmentte çok geniş bir hareket alanına sahip. AMD’nin yeni işlemcisi ile yapacağı muhtemel bir hamle, bu segmentte Intel’i zorlayabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7140 kez okundu.
32 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim