Anlık Bildirim

200 serisi çipsetler Coffee Lake işlemcileri desteklemeyecek

Intel’in yaklaşan yeni nesil işlemcileri gün geçtikçe detaylanmaya devam ediyor. Son gelen haberlerde yeni nesil işlemcilerin uyumluluk bilgisine yer verildi.
200 serisi çipsetler Coffee Lake işlemcileri desteklemeyecek Tam Boyutta Gör

Intel’in 8. nesil Core işlemci ailesine gittikçe yaklaştığımız şu günlerde platforma dair bir çok detay açığa çıktı. Bir çok kullanıcının merak ettiği mevcut yongasetlerine sahip anakartların yeni işlemcilerle uyumlu olup olmayacağı konusu nihayet cevaplandı.

LGA 1151 soketini kullanacak olan Coffee Lake işlemcileri soketi itibariyle mevcut Sky Lake ve Kaby Lake işlemcileriyle aynı tasarıma sahip. Bu durum haliyle yeni nesil yongaların 100 serisi ve 200 serisi çipsete sahip anakartlarda kullanılabilme beklentisini meydana getirmişti. Bazı kullanıcılarsa Sky Lake ile birlikte gelen 100 serisi yongasetlerinden ümidini çoktan kesmişlerdi. Gelen haberler gösteriyor ki her iki nesil de firma tarafından emekliye ayrılmış.
[bkzdh=]
ASRock’a yöneltilen sorudan elde edilen bilgi bir çok kullanıcı tarafından tepki ile karşılacağa benziyor zira AMD’nin son döneme damgasını vuran ve adeta pazarın akışını değiştiren Ryzen işlemcileriyle şu an kurulan bir sistemle kullanıcılar 2020’ye kadar aynı anakart üzerinde güncel işlemcileri kullanabilecek.

Akıllara LGA 775 dönemini getirdi

Intel’in böyle bir karara neden vardığı bilinmiyor ancak firmanın yıllardır süregelen politikasının devamı niteliğinde olduğu açık. Coffee Lake ile gelen çekirdek artışı belki bu duruma neden olarak gösterilebilir. Son olarak gelişmeyi duyanların aklına LGA 775 soketinin kullanıldığı zamanlar mutlaka gelmiştir. O dönem de Intel aynı soketle çipset değiştirerek ilerlemiş ve yine uyumluluk sunmamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3849 kez okundu.
40 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel kaby lake, intel 200 series chipset ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim