Anlık Bildirim

Yeni RDNA mimarisiyle GPU pazarında yeniden rekabet ortamı oluşur mu sorularını canlandırmayı başaran AMD’nin özelleşmiş tasarımlı RX 5700 serisi kartları satışa sunulmaya başlandı. Firma yeni modellerinin güvenli sıcaklık sınırını duyurdu.

Güvenli sıcaklık sınırı 

AMD’nin topluluk sitesinde yayınladığı yazıya göre RX 5700 serisi kartların güvenli bir şekilde çalışacağı sıcaklık sınırı 110 derece olarak belirlenmiş. AMD’ye göre yeni ekran kartları 110 dereceye kadar en yüksek performansı verebilmek için frekanslarını yükseltmeye devam edecekler.
AMD, RX 5700’in maksimum sıcaklık değerini açıkladı Tam Boyutta Gör

Ayrıca AMD son nesillerde yonganın sıcaklık ölçümü konusunda da kayda değer iyileştirmeye gitmiş. Polaris ve Vega öncesinde GPU’nun en çok ısınan kısmına bir adet ısı sensörü yerleştiren ve sıcaklık izleminin yanı sıra termal kısma işlemlerini bu sensörden gelen verilere göre gerçekleştiren AMD, son 2 nesilde GPU’nun içerisine birden fazla noktaya diyot yerleştirmeye başlamış. Bunun neticesinde farklı yerlerden gelen verilerden en yükseği hotspot olarak kabul edilerek yukarıda aktardığımız işlevler yerine getirilmiş.

Diğer taraftan, Radeon VII ile birlikte ısı yönetimi yeni çoklu ölçüm tasarımı sayesinde farklı bir boyuta taşınmış. Dahası yeni yöntem RX 5700 ile de rafine edilmiş. Yeni tasarıma göre artık eskiden birkaç taneyle sınırlı olan DPM noktaları yerine voltaj-frekans uyumunun korunduğu yüzlerce adım oluşturulmuş.
Aynı ekran kartları arasında bile GPU’nun zar kalitesine göre güç tüketimi-frekans ve voltaj durumlarının değiştiğini göz önünde bulunduracak olursak, yeni güç yönetim modeli sayesinde her ekran kartı senaryoya göre en optimum frekans-güç tüketimi-gürültü seviyesinde çalışacak. Tabi sürücü üzerindeki Radeon Wattman aracılığıyla yine kullanıcılar kendilerine en uygun profili ayarlayabilecekler. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12309 kez okundu.
24 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd rdna ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim