Anlık Bildirim

ARM ile Softbank arasındaki dev anlaşma Türkiye’de gerçekleşmiş

Avrupa’nın en büyük teknoloji şirketlerinden olan ARM’ın Japon SoftBank’a 32 milyar dolar bedelle satışı için anlaşmanın Türkiye’deki bir tatil beldesinde yapıldığı ortaya çıktı.

ARM ile Softbank arasındaki dev anlaşma Türkiye’de gerçekleşmiş Tam Boyutta Gör

Tasarladığı işlemciler bugün akıllı telefonlardan otomobillere varınca kadar çok geniş bir yelpazede kullanılan ARM, kısa bir süre önce 32 milyar Dolar teklifle Clash of Clans’ın yapımcısı Supercell’in de hissedarlarından olan SoftBank tarafından satın alınmıştı. 


17 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan ve Japonya’nın en zengin ikinci kişisi olarak gösterilen Softbank'in kurucusu ve CEO'su Masayoshi Son, Temmuz ayında tatil için Marmaris’i tercih edenlerdendi. Bu esnada ARM ile satın alma görüşmeleri yapan Japon işadamının, görüşmelerin olumlu bir zemine gelmesinin ardından Marmaris’teki bir restoranda ARM’ın CEO’su ile bir araya geldiği iddia ediliyor.


Dev satışa iş birliği yapan restoranın işletmecisi Selin Oral tarafından da doğrulandığı belirtilen anlaşmanın ardından SoftBank tarafında ise hisseler hızlı bir şekilde değerlenmiş durumda. Satın almanın gündeme gelmesinin ardından ilk bir haftalık süreçte ciddi bir değer kaybı yaşayan şirket, sonrasındaki süreçte hızlı bir tırmanışa geçmişti. An itibariyle ise anlaşmanın duyulmasının ardından geçen süreçte %9’luk bir değerlemeye ulaşılmış durumda. Softbank bu satın alma sonrasında özellikle nesnelerin interneti konusunda ciddi atılımlar yapmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim