Anlık Bildirim

Core i7-8700K'nın detayları belirdi: 6 çekirdek, 95 Watt

Intel'in 8. nesil işlemci ailesinde pek çok oyuncu için Core i7-8700K modeli büyük önem taşıyor. Ortaya çıkan detayları çerçevesinde karşınızda 6 çekirdek ve 12 izlekli yeni Core i7-8700K.
Sekizinci nesil Intel işlemci ailesinin Coffee Lake kod adına sahip olduğunu daha önceki pek çok haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Intel'in 6 çekirdek ve 12 izlekli çok sayıda yeni masaüstü ve mobil işlemci modelini tanıtacağı Coffee Lake için oyuncuların gözdesi olması beklenen Core i7-8700K'nın teknik özellikleri, en fazla merak detaylarıyla birlikte ortaya çıktı.
Yukarıda da belirttiğim gibi 6 çekirdek ve 12 izlekle gelecek olan işlemci, standart olarak 3.7GHz'de çalışacak ve farklı çekirdek yükleri için alternatif Turbo Boost haritaları kullanacak. Şöyle ki, tek çekirdek için saat hızını 4.3GHz'e kadar otomatik olarak çıkarabilecek işlemci, çift çekirdek için 4.2GHz'i, dört ve altı çekirdek içinse 4GHz hızlarına ulaşabilecek.
Olgunlaştırılmış 14nm geometrisini kullanacak olan dolayısıyla transistörler arası akım kaçağının daha iyi kontrol edileceği işlemci ailesi, aynı saat hızında mimari seviyedeki iyileştirmeler sayesinde 7. nesil'den %15 daha hızlı olacak. Sysmark test sonuçlarına dayanan bu performansı farkı, daha önce 6. nesilden 7. nesile geçerken de Intel tarafından telaffuz edilmişti.
Bekleme durumunda enerji tasarrufu için 800MHz'e kadar frekansını düşürebilecek işlemcinin çift kanal bellek kontrolcüsü ise standart olarak 2400MHz uyumlu olup, hız aşırtma koşullarında çok daha yüksek hızlara çıkabilecek. Intel'in GT2 kodlu iGPU yani entegre grafik birimine sahip işlemcide, 350MHz ile 1xxxMHz seviyesinde görev yapabilecek grafik motoru.
Seviye 3 bellek kapasitesi 12MB olan Core i7-8700K'nın TDP değeri yani ısıl tasarım gücü ise 95 Watt olacak. LGA1151 soket yapısını kullanan ve muhtemelen 300 serisi çipsetli anakartların dışında 200 serisi anakartlarla da kullanılabilecek işlemci için tepe platform çözümü olarak entegre çok sayıda yeni özellike gelecek Z390 yongasetini de göreceğiz.
Çıkış tarihi hakkında farklı rivayetler olsa da henüz resmi bir detay bulunmuyor.                                                                                                                                                                                                                                                                     Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5714 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, core i7-8700k ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim