Anlık Bildirim

Ryzen 2 ilk nesle göre daha iyi performans sunacak

AMD’nin gelecek yıl için hazırladığı Ryzen 2 işlemci serisi önceki nesle göre daha iyi olacak. Yeni işlemci serisinde enerji verimliliği ve performans artıyor.

Uzun süredir üzerinde çalıştığı Zen işlemci mimarisini ete kemiğe büründüren ve piyasaya süren AMD, beklentilerin çok üzerinde satışlar ile pazarın hakimi Intel’e soğuk terler döktürdü. Masaüstü tarafında Ryzen, sunucu tarafında EPYC ve mobil tarafta Ryzen Mobile ile başarı yakalayan AMD gelecek yıl da oldukça iddialı.

Ryzen 2 neler sunuyor?

Gelecek yıl için tamamen baştan tasarlanmış bir Zen mimarisi olmayacağını belirtelim. Firma mevcut mimariyi daha iyi hale getirerek Zen+ şeklinde pazarlamayı düşünüyor. Zaten bunlar yol haritasında olan şeylerdi.

Zen+ mimarisi Ryzen 2 adıyla piyasaya sürülecek ve 12nm süreci ile üretilecek. Böylece enerji tüketimini aynı seviyede tutarak daha yüksek saat frekansları mümkün olacak. AMD'nin farklı konferanslarda buna vurgu yapması da delil sayılabilir. Firma bu kez çok uzun bir ara bırakmak istemiyor.

Sektörden gelen yeni bilgilere göre Ryzen 2 işlemcilerin Şubat sonu itibariyle piyasada olması bekleniyor. Yine ilk önce Ryzen 7 serisini göreceğiz. Mart ayı içerisinde ise Ryzen 5 ve Ryzen 3 işlemciler piyasada olacak. Hali hazırda olgunlaşmış bir sistem olduğu için Ryzen 2 çok fazla Ar-Ge çalıştırması gerektirmiyor. Bu bakımdan daha erken piyasaya sürülebilecek.

 

Ryzen 2 ilk nesle göre daha iyi performans sunacak Tam Boyutta Gör

Yeni isimlendirmenin Ryzen 7 2000 şeklinde olacağı iddia ediliyor. Ryzen 5 ve Ryzen 3 serilerinde de aynı isimleri göreceğiz. Zaten bir üst modeller için 2000 isimlendirmesi oldukça normal. Aslında Ryzen APU’larında da aynı isimlendirme mevcut ancak firma burada bir farklılık oluşturacaktır.

Diğer bir iddia ise Ryzen 7 2000 serisi ile ilgili. İddialara göre bu seride 3 adet işlemci yer alıyor. İşlemciler daha yüksek frekans hızlarına sahip olabilir. Ayrıca çekirdek ölçeklendirmesi de artabilir. 8 çekirdek şu anda akla en yakın ihtimal gelse de bazı kaynaklar 10 çekirdeğe kadar ölçeklendirmeden bahsediyor. 

Ryzen 2 işlemciler Intel’in 10nm sürecinde piyasaya çıkaracağı 9000 serisi Core işlemcilere rakip olacak. Intel’in ilk etapta 8 çekirdekli işlemciler planladığı düşünüldüğünde Ryzen 2 kolaylıkla kendisini ön plana çıkaracaktır.

Gelecek yıl işlemci tarafında çok daha çetin bir rekabetin başlayacağını görebiliyoruz. Intel yılın ikinci yarısında yeni seriyi piyasaya süreceği için AMD bu açıdan oldukça avantajlı. Diğer taraftan Intel rakibini iyi analiz ederek daha güçlü hamleler de yapabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11305 kez okundu.
49 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim