Anlık Bildirim
 
Hız aşırtma ustası Der8auer Threadripper yongasını incelemeye devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere AMD'nin Ryzen Threadripper yongalarının satışa sunulduğu dönemde, çözümün ısı dağıtıcısı Der8auer tarafından ana yongadan ayrılmış ve altta yatan 4 birim ortaya çıkmıştı. Akabinde firmanın sunucu sınıfı işlemcilerinde de benzer bir tasarım bulunması sebebiyle AMD'nin, EPYC işlemcilerinin bazı birimlerini kapatarak Threadripper ailesini ürettiği fikri ortaya atılmıştı.

Çok geçmeden AMD'nin yetkililerinin yaptığı açıklamada çözümlerde bulunan 4 birimin ikisinin teknik olarak hiç bir görevinin olmadığı ve sadece işlemci üzerine uygulanan kuvvetin dengeli dağıtılması amaçlı kullanıldığına yer verilmişti.
Son gelen haberlerde ise Roman Hartung'un işlemciyi daha detaylı incelemesiyle ortaya çıkan görsellere yer verildi. Her iki aileden de 8 çekirdekli çözümlere yer veren Der8auer'in testinde kullanılan yongalardan EPYC modelinde eğer hatırlatmak gerekirse çekirdeklerin dağılımı 2+2+2+2 şeklindeyken Threadripper'da ise 4+4 şeklinde.


Detaylı inceleme

Eğer ısı dağıtıcısını kaldırmadan önceki haline bakacak olursak benzer pin dizilimine ve çentiklere sahip modellerin metal plaka altındaki PCB'lerinin etiketleri ve bazı devre içi bileşenlerinin farklı olduğu dikkatlerden kaçmıyor.
Öte yandan yongaları X-Ray cihazı altında inceleyen hız aşırtma ustası, Threadripper çözümünün yük dengelemek amaçlı kullanılan kümelerinin de diğer aktif birimler gibi veriyollarına sahip olduğunu ortaya koydu.
Threadripper X-Ray cihazından geçti: İşte sonuçlar!
 
Elde edilen görselleri galerimizden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8574 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
x-ray, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim