Anlık Bildirim

IBM, kaynak kodlarının Çin hükümeti tarafından incelenmesini kabul etti

ABD cephesine her zaman potansiyel bir tehdit gözüyle bakan Çin, ABD kaynaklı yazılım ve donanım firmalarına katı tedbirler uygulamaktan çekinmiyor. Örneğin Apple, Çin'deki kullanıcıların verileri sakladığı iCloud sunucularını Çin'e taşımıştı. Veya siber ajanlık kuşkusuyla Facebook ve Google hizmetler Çin'de yasaklı. 

Çin'de iş yapabilmek adına ABD'li firmaların bu ağır tedbirlere boyun eğmeleri gerekiyor. Gelen bilgilere göre Çin'de payını büyütmek isteyen IBM, hükümetin bazı ürünlerindeki kaynak kodlarını inceleme taleplerini kabul etti. 

Çin, arka kapı ihtimali nedeniyle genelde ABD'li firmalardan ürünlerin kaynak kodlarını inceleme izni istiyor ancak pek çok firma Obama yönetiminin de desteğiyle bu taleplere karşı çıkıyor. Zira kodlara erişen Çin hükümetinin daha sonra bu verileri kendi kontrolündeki firmalara sızdırmasının önünde bir engel yok ve bu da verilen emeğin boşa gitmesi demek. 

IBM'in kaynak kodlarının incelenmesi talebine olumlu yanıt veren ilk ABD firması olduğu belirtiliyor. Firma gizli bir odada kaynak kodlarını Çinli görevlilere açacak ve böylece herhangi bir kopyalama vakasının da önüne geçmiş olacak. Yine de bunun bir garantisi yok.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5534 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ibm
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim